На Ел Маестро му предстои труден разговор с Ганчеви! Иска да гони неграмотници от „Армията“

payimage-596699

Нестор Ел Маестро вече изкара три пълни месеца начело на ЦСКА, в които успя да се запознае детайлно със своите футболисти. Той има задълбочена представа за техните спортно-технически и психологически качества и е наясно на кого може да разчита и на кого – не. Сърбинът с британски паспорт е готов със списък с ненужни играчи. Той е оглавяван от тримата чужденци, които остават извън групата му в последните мачове, тъй като не притежават паспорти извън Европейския съюз.

Както е известно, максимум петима състезатели без този документ могат да са част от тимовия лист за срещите. ЦСКА в момента разполага с 8 подобни иностранци и откакто всички са здрави, извън борда остават Лазар Туфегджич, Сейни Сенянг и Жираир Шагоян. От тях Ел Маестро даде най-голям шанс при идването си на арменеца, но той тотално го разочарова. Преотстъпеният от Арарат (Ереван) футболист е неграмотен тактически и е напълно безполезен за 15-те си месеца на “Армията”, в които се отчете с едва една асистенция, и то срещу Ботев (Враца).

Един от капитаните на състава – Мено Кох – не попада в плановете на Ел Маестро, като в момента е четвърта опция за ядрото на ариергарда след Християн Петров, Браян Кордоба и Енес Махмутович, а се чака завръщането от контузия и на Юрген Матай.

Станислав Шопов също не успя да спечели доверието на треньора и за последните два месеца е изиграл общо 38 минути, разделени в 4 участия като резерва. Очаква се през зимата ЦСКА да опита да преотстъпи младия халф.

“Червените” ще се разделят с поне трима футболисти на полусезона, като сред потенциалните напускащи са именно Туфегджич, който не пожела да разтрогне по взаимно съгласие през лятото, и Санянг, който ще бъде пратен под наем.

На “Армията” има немалко играчи, които не отговарят на профила, който търси Ел Маестро.

“Тема Спорт”