Ел Маестро се раздразни от яловия ЦСКА! Първото му решение – отнася го Назон или Фаетон

payimage-602328

Треньорът на ЦСКА – Нестор ел Маестро ще направи промени по състава за гостуването на Етър. Отложеният двубой от 3-ия кръг на Първа лига е утре от 17:00 часа на „Ивайло“. В атаката на „армейците“ ще се завърне Майкъл Естрада.

Еквадорецът изненадващо не започна срещу Арда (0:0). В петък в нападение стартира включилият се силно срещу Пирин (2:1) Матиас Фаетон, който партнира на Дюкенс Назон. Двамата обаче не намериха път към вратата на гостите. През второто полувреме все пак и Естрада бе пуснат в игра. Ел Маестро харесва качествата му и най-вероятно му е дал почивка. Сега обаче ще го върне в стартовия състав.

Естрада бе привлечен този сезон. Участникът на световното първенство в Катар (б.а. – игра и в трите двубоя на Еквадор) в началото не бе в оптимална физическа форма. Това му пречеше да разкрие потенциала си. Затова и треньорските щабове го използваха като резерва. За първи път Майкъл бе сред титулярите на 2 септември при успеха с 3:0 над Берое в Стара Загора. В края на месеца той отново започна при 2:0 над Локо (Сф) и събра погледите, отбелязвайки и двата гола за победата на „Армията“.

Затова и в следващите три срещи не мръдна от единайсеторката. Еквадорецът игра много силно на „Лаута“, като се разписа и срещу Локо Пд (2:0). След това започна и в дербито с Левски (1:1) и гостуването на Пирин (2:1), в което обаче не бе на ниво.

Ел Маестро все още не е решил кой да бъде партньор на Естрада във Велико Търново. Таранът Дюкенс Назон е водещият реализатор на ЦСКА със 7 гола, но не е опъвал противниковата мрежа от 2 октомври срещу Локо Пд. Останалите опции в нападение са Матиас Фаетон и Данило Асприля. Любопитното е, че последният не е започвал като титуляр през кампанията, пише „Тема Спорт“.