Денков се осра прав от страх: Няма да покажа доклада от ДАНС! Искам оставки

payimage-603935

„На последните местни избори над 660 хил. бюлетини бяха обявени за недействителни. Можем само да гадаем колко от сегашните кметове са избрани с недействителни бюлетини“.

Това обяви на извънреден брифинг в деня за размисъл премиерът Николай Денков.

Срокът за сертифициране на машините е днес в 17 часа следобед, категоричен беше той.

„ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава само на един доклад на ДАНС, в който наблюдения, които са направени в контролирана среда, са интерпретирани манипулативно. Тези внушения нямат никакви основания”, твърди още Денков въпреки, че изрично беше посочено от ЦИК, че не доклада на ДАНС е водещ за вземане на решение да прекаленото забавяне на Министерството на електронното управление със сертификацията.

„Днес е ден за размисъл, в който да решим за кого ще гладуваме. Вместо това отново ще трябва да обсъждаме как ще гласуваме – с машина или с хартия“, недоволен е министър-председателят.

Академикът, известен със своя сапун, поиска от председателя на ДАНС Пламен Тончев на МС да бъде дадено предложение за освобождаване на заместника Деньо Денев, подписал доклада.

Денков категорично отказа да разпространи доклада на ДАНС с мотива, че е пълен с внушения.

„Този манипулативен доклад, аз не вярвам да е случаен“, каза още премиерът и се закани, че реформата на службите ще се върне на дневен ред.