На пияния общинар няма да му се размине: Близки на загинали в катастрофи предприеха извънреден ход

articles__a1d2b2a3ad0d8be802fbd8a089c52770

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП-ДБ-„Спаси София“ Благовест Георгиев, който избяга от причинена от него катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет.

Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение „Ангели на пътя“, заяви пред БНР, че това е единственото правилно поведение.

„Тук сме заради десетки семейства, които са пострадали, от поведението на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук нататък политици да дават такъв негативен пример на обществото, защото всеки надолу си казва, че след като те могат да го правят, вместо да дават пример, че те могат да си позволят да карат пияни, дрогирани и агресивни, защо и аз да не го правя, и да им се разминава, и всъщност точно това се прави. На всички нива вече всеки си го позволява и наистина му се разминава, благодарение след това и на нашата правосъдна система, която обикновено дава условни присъди или ниски ефективни присъди“, коментира тя.

Веднага след инцидента общински съветници от всички политически групи в Столичния общински съвет също призоваха Благовест Георгиев да подаде оставка като общински съветник в София.

Той беше изключен от всички комисии, на които беше член, но остана общинар от ПП-ДБ.