Само в 7DniSofia.bg

Край с деня за размисъл! ГЕРБ със спешна декларация: Денков, покажи го веднага!

payimage-598809(1)

ГЕРБ призовава министър-председателя Николай Денков да публикува на сайта на Министерския съвет доклада на ДАНС, който няма гриф за сигурност, това съобщиха от партията.

Докладът на ДАНС е изпратен до премиера, президента и председателя на Народното събрание.

Не разбираме защо, след като ДАНС е пряко подчинена на премиера и след като докладът е изпратен до премиера, Кирил Петков и Атанас Атанасов призовават друг да публикува доклада, запитаха се от ГЕРБ.

Скандал с машините за вота избухна на прага на предстоящите местни избори в неделя. Председателят Росен Желязков свика спешен председателски съвет точно преди да започне извънредното заседание на депутатите. Поканени бяха шефовете на абсолютно всички парламентарни групи, а темата беше неизвестна до момента, в който лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа в своя фейсбук профил:

„Току-що излязох от председателски съвет в парламента. Зам.-министър от квотата на ПП-ДБ е извършил посегателство над кода на машините за гласуване.“

Информацията дошла от доклад на ДАНС, представен на председателския съвет в парламента днес. Според него на 25-и октомври, дни след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хеш код, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и сваля информацията на флашка, уточни Десислава Атанасова от ГЕРБ.