Само в 7DniSofia.bg

Звездата на БНР: ДеБъ събират пари, за да ме осъдят и изхвърлят! Малки влюбени гьобелсчета…

7 Dni Sofia26.10.2023
payimage-582432

От Фейсбук профила на Петър Волгин

Как ДБ използва „съдебни дела-шамари“, за да се разправи с инакомислието

От доста време се съпротивлявам на опитите на „Демократична България“ да унищожи свободата на мнения в нашата държава и срещу желанието на тази формация да установи един единствен начин на мислене и господството само на една единствена гледна точка. Опитите на ДБ да унищожи плурализма и демокрацията в България удивително приличат на нацистките практики в хитлеристка Германия и на практиките в сталинска Русия. Напоследък освен със страстта си към тоталитарните идеологии ДБ се прочу и като символ на политическото лицемерие. Как иначе да наречем формация, която се кълнеше, че ще изреже „туморите ГЕРБ, Борисов, ДПС, Делян Пеевски“, а сега е в коалиция и мило партньорство със същите тези „тумори“!?

И тъй като постоянно напомням на тези хора тяхното лицемерие, те пък правят всичко възможно, за да бъда уволнен от БНР. Пробваха с натиск върху ръководството на радиото. Не им се получи. Пробваха с натиск въру СЕМ. Пак не им се получи. Последното, което от ДБ са измислили, е да организират съдебни дела срещу мен. В момента са инспирирали две такива дела. Техни депутати, освен че пишат доноси срещу мен до всички възможни инстанции, събират пари, за да бъда осъден. Само си представете как звучи – депутат от управляващата партия ДБ събира пари, за да бъде осъден опозиционен журналист. Чудно, а…

Явно от ДБ се надяват, че понеже сега са на власт, съдебните състави, на които са разпределени делата, ще изпълнят всичко, което депутатите на тази формация им наредят. Аз пък смятам, че българският съд няма да се поддаде на този политически натиск. Най-малкото защото и двете дела, за които говоря, са абсурдни от всяка една гледна точка. В аргументацията на съдещите ме няма никаква нормална човешка логика и си личи, че единствената им цел е да бъда уплашен. Това са така наречените „дела-шамари“, които биват завеждани само за да уплашат хората, срещу които са насочени.

Е, имам новина за ДБ. Ако ще и 100 дела да заведете срещу мен, няма да ме уплашите. Защото истината е на наша страна, на страната на хората, които защитават свободата. На ваша страна са единствено лъжите /“Никога с ГЕРБ, никога с Пеевски!“/ и манипулациите на лица като Манол Пейков. Да, Пейков е милионер, благодарение на парите на майка си, но това не му пречи да се държи като дребен гаулайтер и да заплашва писателите, които издава, че ще спре да ги отпечатва, ако споделят постове във фб на…Петър Волгин.

Ще продължавам битката срещу фашизоидните методи на ДБ, именно за да  не успеят да унищожат свободата в България. И със сигурен, че честните хора мислят по сходен начин. И не приемат самозабравили се милионери, влюбени в Гьобелс и Жданов.