Терзиев беснее в ефир: На домакинство в София – по една кола! Ако искат две – на входа на града

7 Dni Sofia25.10.2023
антон хекимян, васил терзиев

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София  – милионерът Васил Терзиев отново направи непремерен и арогантен коментар по отношение на паркирането в София.

„Една кола на домакинство – другото е лукс“, това заяви куфарният милионер в ефира на Нова телевизия по време на дебата между него и канидидатата на ГЕРБ за столичен градоначалник Антон Хекимян.

„Не може да ограничите хората да имат една кола“, контрира го бившият журналист и даде пример, че могат да се строят многоетажни паркинги, но да се ограничи броят на колите е недопустимо.

„Ще се спират на входа на София другите коли и ще се качват на градски транспорт хората“, пък продължи меко казано нестандартната си теза наследникът на цяла фамилия ДС офицери и племенник на небезизвестния Петър Младенов.

Чичото на Терзиев е държавен глава на Народна република България – последен председател на Държавния съвет и първи председател (президент) на Народната република. Той е най-дългогодишният български външен министър, заемал този пост в продължение на 18 години (1971 – 1989). Държавен глава на България след отстраняването на Тодор Живков (17 ноември 1989 – 6 юли 1990).

Именно по времето на комунизма дори една кола беше лукс, но след 1989г. това не попречи на наследниците на БКП бързо да станат милионери и да се качат на луксозни возила, докато четат морал на „простолюдието“.

„Няма как гражданите да решават как да се управлява София. Не може хората да казват какво да се прави при непопулярни мерки“, продължи да надгражда левите си възгледи за управление на столицата комунистическият наследник. Тезата за правото на глас на столичани след избирането на кмет, той разви по темата за възможността хората да управляват града, в който живеят чрез референдуми.

„От изказването Ви стана ясно, че готвите доста непопулярни мерки“, отговори му Хекимян и заяви твърдата си позиция, че софиянци трябва да имат право на глас за развитието на града им.