Уважаван софиянец отвори очите на тъпанарите: Вие прочетохте ли? Терзиев и Бонев искат да отнемат колата ви, дойдат ли на власт!

payimage-592089

Шефът на КОД Петър Москов се разгневи от настройките на избиратели и политици, че спорът за дясно и ляво е измислен и са в крайна сметка са без значение за местните избори. „Слушам, че дясно и ляво било измислен спор и били важни само конкретни неща, като редене на плочки и броене на молекули СО2.”, написа докторът.

В този контекст, Москов рязасни какво предлагат левите и не можа да се въздържи да не напомни за ДС-корените на кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, като иронично припомни порядъка по време на соц времената, когато се чакаше с години за кола или хладилник.

Ето какво следва за софиянци от избора на симпатяги с леви решения за проблемите, написа шефът на КОД:

Той описа как Терзиев и Бонев предлагат намаляване от сегашните 900 автомобила на 1000 софиянци, на 250 автомобила на 1000 софиянци до края на мандата им.

Ако овластите с гласа си тези хора, от произволно избрана група от четирима (Вие и още трима за белот), трима ще бъдат принудени да се откажат от колите си, изчисли медикът.

Като уточни, че тази принуда, която ще стане чрез данъци, такси и санкции, ще докара нещата дотам, че само много богати ще могат да ползват колите си.

По изказването на Бонев, че да имаш кола е привилегия, Москов даде пример:

„Аз помня времената, когато дядото на Терзиев, караше баща ми да чака 10 години да му излезе номера за Жигула, за да може да се ползваме от тази привилегия. Вие помните ли?”

По горещата тема, която сблъска кандидат-кметовете в снощния национален дебат за забрана за влизане на стари автомобили в центъра на града, които замърсяват, Москов бе особено язвителен:

„Ако приемем, че колите наистина са толкова страшен замърсител (само 15% от замърсяването на въздуха в София е от автомобили), то те ще мърсят по-малко ако се придвижват по най-краткия път, нали. Когато ги накарате да обикалят по окръжност, те ще изминат много повече път и ще е по-мръсно, нали. И това ще го дишаме еднакво, както в центъра, така и извън него, нали.

Да не го съзнаваш е като да нарисуваш на средата на дъното на басейн линия, която го разделя на част за пикаещи и част за непикаещи във водата и да обявиш, че половината басейн е чист.

Това е само малка част от „Решенията“, с които тези хора идват.

Всички те имат две общи червени нишки, категоричен е Москов.

Първо, всички те са леви решения, които налагат над нас идеологията им през забрани, санкции, наказания и обявяване на несъгласните за врагове на прогреса (познато, нали?).

Второ, това е система от политики, които разрушават комфорта на живот, уюта и удобството на градската среда и третират хората, като временно неудобство пред постигането на целите на модерната левица.

Разбира се, не всички хора. Когато живееш в затворени баровски комплекси на Витоша, като г-н Терзиев, живота в София е пречка пред, цитирам, мечтата им за пешеходен град, в който да се поразходят и да хапнат веган стек и соево лате, без да им се пречкат и да ги бавят.

Градът не е казарма, градът е баровете и глъчката, шаренията на живота, суматохата и неизбежните нерви, като в Атина, във Виена, в Париж и в София.

На левите, които не харесват това, предлагам да питат дядо си къде са сгодните мандри в Балкана и да идат там на чисто, без хора и без трафик, препоръча Москов.