Какво става във „Фермата“? Участничка лее сълзи след тежко предателство, а Иван и Андрей…

7 Dni Sofia24.10.2023
фермата

Тежка раздяла преживя една от участничките във „Фермата: Нишката на живота“, а отборът й отчете най-големия си провал на Арената от началото на деветия сезон. Актрисата Валерия Колева се сбогува завинаги с приключението по bTV, след като нейният тим „Елбетица“ беше разгромен с 1 на 14 от „Канатица“ в отборния елиминационен дуел. Драматичната загуба сломи духа на зелените, които в началото на предаването стартираха като по-силния и сплотен тим.

„Въобще не ми се тръгва, обожавах да играя тази игра“, каза Валерия, силно разочарована, че не може да продължи напред и че не получи достатъчно силна подкрепа от жените в отбора си. До последния момент участничките в „Елбетица“ се колебаеха дали да се обединят и да изгонят представител на силния пол. В крайна сметка те предпочетоха да запазят мъжете.

Валерия беше отстранена с гласуване веднага след инфарктния отборен дуел. Бившата художествена гимнастичка и настояща актриса се изправи като новобранец на Арената заедно с двама опитни в битките нейни съотборници – актьора Петър Петров и сервитьора Андрей Стефанов. От „Канатица“ им се опълчиха оперният певец Борис Добрев, земеделецът Кенан Асил и собственичката на автокъща Лилия Ел Абани.

Дуелът стартира с многокомпонентна женска битка за два пендара, в която Валерия от зеления тим премери сили срещу Лилия от червения. Двете отмотаха въже от греда, издърпаха торбички с кука, развъртяха брадва и стреляха с топки по стена от дървени кубчета. На последната права Лилия успя да подкопае основата на стената и да я бутне почти наведнъж, като така донесе победа за „Канатица“.

Във втората, класическа битка за един пендар – коване на дъски върху мост, Андрей от „Елбетица“ мина без грешка по трасето, не изкриви нито един пирон и финишира с голяма преднина пред Борис от „Канатица“. Резултатът стана 2 на 1 за червените.

Следващото изпитание за три пендара сблъска силни опоненти, между които отдавна тлее напрежение. В цепенето на ритловица Кенан от „Канатица“ показа феноменална бързина и сила, и остави далеч зад себе си Петър от „Елбетица“. Земеделецът влезе много по-рано във втория етап от битката, в който участниците трябваше да развинтят винт като мятат по него пясъчни торбички. След финална серия от точни удари Кенан завърши пръв, а „Канатица“ се поздравиха с 5 на 1.

Изходът от дуела се реши преждевременно в четвъртата битка за четири пендара, в която враждуващите отбори демонстрираха познания по история на въпросите от Алманаха. За пореден път червените се справиха по-добре и триумфираха с 9 на 1.

Въпреки че дуелът приключи с безапелационната победа на „Канатица“, отборите влязоха в традиционната щафета за пет пендара. Разпределени в три поста, представителите им показаха координация и издръжливост, и направиха истинско зрелище на Арената. Червеният тим обаче финишира с 25 секунди по-бързо. Рекапитулацията от сблъсъка показа надмощието му – 14 на 1 точки и общо 102 срещу 100 пендара в негова полза.