Само в 7DniSofia.bg

Лечков пак се ебава с цяла България: Аз къщичката съм си я подредил! Хубаво, ще подам оставка, но…

payimage-510739

Вицепрезидентът на БФС – Йордан Лечков, отново коментира горещата тема около смяната на националния селекционер и бъдещето на българския футбол като цяло. Ето какво каза той пред колегите от БНТ:

„Пак от мен научавате новини. Изпълкомът на БФС ще бъде този четвъртък от 12:00 часа. Решението за смяна на националния селекционер ще бъде взето от Изпълкома. Не бих си позволил да коментирам предварително. Със задачата да търси нов селекционер е натоварен Георги Иванов. Ще ви помоля за малко търпение. Да си мине по реда на нещата. В четвъртък ще има повече конкретика.

Има начин да играят повече българи в клубовете. Преди 7-8 години бяхме направили подобно нещо, но знаете какво правиха клубовете. Заменяха младите си играчи до 10-ата минута. Действителността е, че младите хора не си дават зор, футболът не им е интересен.

Много обичам Илиана Раева. Поднасям моите извинения заради това, че съм останал неразбран. Другите спортове се финансират от държавата. За едни държавата е майка, за футбола е мащехата. Ние сме най-голямата и същевременно най-независима организация. Не искам да влизам в спор с колегите. Всички спортове получават финансиране от държавите и общините. Използват ги без да плащат, взимат такси от децата.

За какъв стадион говорим, като той не е дори проектиран. Няма как да искаме да сме най-големите, като нямаме стадиони. Трябва да погледнем истината в очите. Провокирате ме. Преди 15 години всички ми бяха обидени футболистите. За мен са важни футболистите, а не треньорът. За мен е важно треньорът да има добра визитка. Доста имена като треньори употребихме заради слабата игра на футболистите. Да знаят момчетата, че когато дойдат в националния отбор трябва да се сбият. Загуби, но загуби с достойнство. Който и да е треньор ще му пожелая успех. Никой няма да караме насила за национален селекционер. Имахме големи надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата.

Тези, които скандират „Оставка“, няма как да знаят, че ние сме подредили къщичката на футбола. Не ние работата всеки ден да седим и да гледаме тренировките. Добре, аз бих поел вина да подам оставка, но къде е моята грешка!? Аз ходя по улиците, но мен никой не ме псува!“.