Само в 7DniSofia.bg

Бойко Борисов и Делян Добрев стъпкаха Асен Василев в Перник! Това ли е края на Кокорчо!?

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи кандидатите на партията за кметове и общински съветници в област Перник.

Граждани и симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха на крака и с аплодисменти Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира актуални теми, свързани с енергетиката, една от които – проблема с петролната дерогация.

„Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. Долара? Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията. Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на „Лукойл“. Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме“, отбеляза той.

„Преди да дойда, минах през новото училище и ремонта на старото. Завиждам на децата ви, на внуците ви. Такова съоръжение само тука сме направили. Закритият плувен басейн е фантастично направен. Класни стаи, осветление, физкултурни салони, интермодални стаи“, заяви Бойко Борисов и припомни с какви трудности е преодолявало ръководството на града и правителството на ГЕРБ, за да постигнат това, което вече се ползва с благодарност от жителите.

„Не ми даваше сърце да изправя срещу сегашния кмет мой кандидат. Не че нямаме, но в трудните времена с него цялото ВиК на Перник подменихме. Затова на тези избори помолих организацията да подкрепим сегашния кмет. Той се грижи добре за перничани и ме прощавайте – аз съм виновен, не организацията, че се наложи това да го направим. То е за доброто на перничани. А помните – неговата партия пускаше сигнали срещу него за това, че сме спрели водопровода. Той беше през цялото време коректен за направеното от ГЕРБ. Джентълменството в политиката трябва да е факт“, заяви Бойко Борисов.

Той се пошегува, че „започнал да се притеснява, че Делян Добрев го канят без негово знание“: „Почва да ми светва една червена лампичка. Но те говорят сякаш ние сме опозицията на Продължаваме промяната. Но ще припомня – ние гласуваме заедно с ПП и ДБ в парламента. Против нас – ИТН, Възраждане и БСП. Защото нищо по-добро не можем да сглобим в момента. Нито ГЕРБ е достатъчно силен, нито другите партии могат да управляват. Това е т.нар. сглобка, която е възможно най-доброто“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Ако опозицията се докопа до някаква власт, изолацията на България ще стане такава ,каквато беше преди. Трябва да полагаме много усилия и разговори, за да се случват правилните неща. Това, което Делян говори за „Лукойл“, ме притеснява. Защото очевидно ние не успяваме да се наложим и да спрем – левчето от вашия джоб за бензин и дизел. А в Перник не може да се влезе от коли. И всички те са заредили с левчета, които са отишли в посока „Лукойл“, който не плаща данъци. Затова трябва да сме безкомпромисни, докато не изясним цялата истина“, заяви Борисов.

„Положението с дефицита е много лошо. Когато имаш дефицит в едно семейство, накрая фалираш. Идват и ти взимат къщата или теглиш заем. Ние никога не сме допускали дефицит. Само по време на ковид кризата, когато всичко беше затворено, а НАП, която събира приходи, ние я направихме да дава пари на бизнеса. 5 млрд. и половина сме назад. Не можем да си позволим харчове. Искам от финансовия министър консервативен бюджет“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Не виждам ДБ, която е консервативна партия, сега ще гласува за такова харчене и непрекъснато взимане на заеми. Това не трябва да става в залата, трябва да го обсъдим в управляващата коалиция“, посочи Борисов.

„Не съм доволен. Ако моят финансов министър го предлагаше, няма да е финансов министър“, обяви Борисов.