Прокурор от душманския фонд на Бойко: Чакаха превода на едни документи от Испания, явно Борисов е невинен

payimage-598809(1)

Безспорно прави впечатление различното поведение на прокуратурата по казуса „Барселонагейт“. Доста дълго време имаше едно затишие и не се случваше нищо по него. Чакаше се превода на едни документи от Испания. Това заяви пред БТВ Андрей Янкулов, който е бивш прокурор и старши правен експерт в Антикорупционен фонд, след като бе прекратено разследването срещу Бойко Борисов по казуса с къщата в Барселона.

От съобщение на държавното обвинение става ясно, че няма доказателства за извършено престъпление, а именно – пране на пари и закупуването на недвижим имот в Барселона.

„Имаше момент, когато бившият главен прокурор Иван Гешев някак си се препозиционира обществено-политически и тръгна на борба срещу политическата корупция. И изведнъж делото се забърза и в рамките буквално на дни бяха извършени много процесуално-следствени действия. Стигна се и дори до формално искане на имунитета на бившия министър-председател и депутат Бойко Борисов от парламента“, каза още той.

Янкулов обясни, че прекратяването ще си остане предмет  евентуално на някаква вътрешно-институционална проверка в прокуратурата.

„Ние така и няма да можем да разберем следствие на един външен поглед дали в крайна сметка това е било правилното решение да се прекрати“, добави той.

Янкулов каза, че хора от това разследване са предмет на ново в друг сюжет.

„Бойко Борисов не е включен в тази група. Инициалите на две лица са посочени едното от които Б. Й. Може би става дума за Борислава Йовчева. Тоест сега срещу нея се води разследване, за друг сюжет за потенциално пране на пари, който е свързан с някакви имоти и дружества в Турция доколкото се разбира от прессъобщението“, каза той.