Горублянци готвят нещо страшно, събраха се пред общината: Добър ден, кмете, селяните сме тук

1

Защо дарихме земя на Столична община на стойност 200 милиона лева, ако няма да се започне веднага проектиране на булеварди, училище, детски градини и паркове, питат граждани на квартал „Горубляне“, които днес се събраха на протест пред Столична община (СО). Те се интересуват какво се случва със земята, която е дарена за обществени цели. Гражданите обявиха във Фейсбук, че ще затварят Цариградско шосе всеки ден от месец юни.

„Добър ден, кмете, селяните от „Горубляне“ сме тук, защото вие не искаме да се видите с нас. След срещата с вас на 15 март, изведнъж спря всякаква комуникация“, обърна се към градоначалника Васил Терзиев по мегафон Иван Димитров, един от организаторите на протеста. Той бе категоричен, че горублянци няма да дадат да се запуши кварталът им.

„Не може срещу заплащане да запушвате нашия квартал. Не може по този начин да се управлява София. Строителните фирми ли ви управляват“, попита още организаторът на протеста и обвини столичния кмет, че прикрива много нарушения.

Димитров подчерта, че не е нормално до не се знае къде има общинска и държавна земя.

„Или обръщате внимание, или ние всички пишем жалби до прокуратурата“, отбеляза той и обеща, ако няма чуваемост да затворят и бул. „Цариградско шосе“.

Янита Тарабанова заяви, че искат възстановяване на комуникацията със СО.

„Ненормално е квартал в европейска столица да живее без канализация“, категорична е тя.

Час по-късно председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров слезе при протестиращите и ги покани на среща, предаде Трибюн.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории