Спешен завой в ЦСКА! Стойчо Стоилов отново излезе на преден план, заради голям проблем

цска
цска

ЦСКАвече работи сериозно по зимната си селекция, като треньорът Нестор Ел Маестро със сигурност ще получи подсилване за решаващата фаза от шампионата през пролетта. В последните седмици сърбинът изкара тима от дълбоката игрова и психологическа криза, в която бе изпаднал, а ръководните фактори на „Армията“ са уверени, че представянето тепърва ще се подобрява и прекъсването на хегемонията на Лудогорец е съвсем реална цел.

В Борисовата градина обаче ще направят завой в трансферната си политика и през зимата основният фокус няма да е насочен към Южна Америка, както се случва в последните години. Основна причина за това е значително надвишеният лимит за чужденци без паспорти от Европейския съюз в състава на Ел Маестро.

Както е известно, в групата за мачовете от първенството и турнира за Купата на България могат да попадат най-много 5 футболисти без този документ, а в ЦСКА те са цели 8. Това са Марселино Кареасо, Браян Морено, Жираир Шагоян, Лазар Туфегджич, Браян Кордоба, Сейни Санянг, Майкъл Естрада и Данило Асприля. Последните четирима бяха привлечени през лятото и това сериозно затрудни избора на червения треньор преди всеки мач.

От споменатите футболисти пък единствено за Данило Асприля е започната процедура за издаване на роден паспорт, тъй като съпругата му е българка, а и вече е играл у нас. Изобщо не е ясно обаче кога въпросният документ ще бъде издаден.

Затова и ЦСКА ще се насочи към европейския пазар през зимата, а ако бъде привлечен футболист от Южна Америка, той също ще притежава паспорт от ЕС. Вече се писа, че неофициалният скаут на клуба Стойчо Стоилов бе на мисия в Португалия преди няколко седмици, за да наблюдава конкретни играчи.

В последната година червените изградиха отношения и на скандинавския пазар с привличането на Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории