Свива му се сърцето: Брат Аргиров крие голяма мъка с детенце, 3 години не може да го види

7 Dni Sofia13.10.2023
payimage-425072

Благовест Аргиров от легендарното естрадно дуо „Братя Аргирови“ се оплака, че не е виждал внучето си на живо. Малкият Ноел се роди през януари 2021 г., вече ходи и говори, но не познава дядо си. Певецът споделя, че е особено тъжен, че вече близо 3 години не е имал шанса да прегърне собствения си внук.

Момченцето е втори наследник на брат Аргиров, който вече има и по-голямо внуче. С него, за щастие, се познавал. Причината внуците на певеца да растат далеч от него не са свързани със семейни разпри и скандали. Той е в чудесни отношения със сина си и снахата, но те живеят чак в Скандинавия. „Единият ми внук се казва Леон, а другият – Ноел. Те са в Норвегия. Всъщност и двамата са синове на първия ми син – Александър – военният пилот, който живее в Норвегия. Не съм ги виждал от началото на Ковид пандемията. С нетърпение ги чакам да дойдат другото лято, защото това не успяха. Много искам, защото Ноел още не съм го виждал на живо, защото той се роди малко преди пандемията. Иначе комуникираме постоянно по телефона. Големи са сладури – единият е малко по-мургав, а другият е много рус. Не си приличат като нас. Другият ми син Кристиян в момента е в Сан Диего, където е на стаж в един фонд за недвижими имоти“, изповяда се Благовест Аргиров, пише Ретро.

Първоначално дядото не можел да лети до Норвегия заради проблемите и ограниченията с полетите около пандемията. Не е ясно обаче защо през изминалото лято не е стегнал багажа и не в заминал при близките си, понеже не страда нито от липса на време, нито на пари. Благовест и брат му Светослав се препитават не само с пеене, но и с бизнес. Те въртят няколко фирми, свързани с търговия с имоти. От няколко години насам пък си строят големи и луксозни къщи в Банкя, които били почти готови. В тузарските вили в града на Бойко Борисов обаче естрадните звезди ще живеят само със съпругите си, защото роднините им са все пръснати в чужбина.

Първородният син на Благо – Александър, е от първия му брак. Той е женен за манекенка от 2010 г., с която имат вече две дечица. Аргиров-младши е преподавател в Кралската въздушна академия в Норвегия и е топпилот. Брат му Крис от втория брак на баща му с настоящата му жена – румънката Лили, се е установил в Щатите и не е семеен. Синът на Светослав — Кристофър, също е избрал да остане да живее в Норвегия. Той няма съпруга и е единственият от наследниците на Аргирови, който е поел по пътя на братята, тъй като се занимава с музика и свири в тамошна рок банда.