sofialive: Ето защо изчезна президентът Румен Радев! Възстановява се във ВМА

7 Dni Sofia30.09.2023
румен радев

Ситуацията около Руската църква в София става все по-деликатна. Оказа се, че вътре е заключен Румен Радев, който няма телефон, за да извика помощ, и вече пети ден линее в тъмната и студена сграда.

Това обяснява защо президентът изчезна от медийното пространство, но по-интересното е как се е разбрало за конфузната случка.

Миряни русофили, които от няколко дни се навъртат около църквата, за да получат нужната доза руска енергия, са забелязали от коминчето на светата обител да излиза червен пушек.

“Habemus papam!” – извикали двама-трима енорияши, но бързо замлъкнали, защото другите ги погледнали укорително. “Это чудо! Путин посылает нам знак” – извикали по-съобразителните и по-правоверни русофили.

В този момент от църквата се чул немощен глас “Вътре съм. Отключете! Крим е руски!”. Миряните разбили катинара и освободили президента, който вече се възстановява във ВМА поради липсата на руска болница в София.

Злите езици говорят, че Радев и тьотя Митрофанова са имали в църквата тайно рандеву. Според някои то е било от интимен характер, според други от шпионски, а най-напористите твърдят, че е било комбинация и от двете. Получило се е някакво недоразумение и Митрофанова е заключила, без да знае, че Радев още е в явочната квартира. Той е бил без телефон, за да не могат службите да проследят къде ходи. Тук, разбира се, имаме предвид македонските служби, защото нашите не могат нищо да проследят.

Дон Базилио за sofialive