Край с мистерията! ГЕРБ внесе в ЦИК документите, Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София

7 Dni Sofia25.09.2023
1

Тв журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София, както „24 часа“ писа. Току-що документите му бяха внесени в Общинската избирателната комисия.

Онзи ден той изненадващо напусна бТВ след 19 години работа там.

Още тогава се написа, че е възможно той да е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ.

Роден е на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец. Арменските си баба и дядо не помни добре, но всеки уикенд като дете бързал за къщата на тези по майчина линия в Пъстрен. Помагал им с животните на двора, поливал овошките, прекопавал градината. Като по-голям дори сковал къща за кокошките в двора с керемиден покрив.

Най-кроткото дете на света – така го описват всичките му близки. Често ходел с приятелите си до Античния форум в родния си град, правели си инструменти и търсели ценни находки. Всъщност археологията, а не журналистиката е детската мечта на Хекимян.

“Сега се замислям, че за събития като шествията на такситата след убийството на 3-годишния Пепи през 2001 г., обсадата на парламента през 1997 г., атентата в Ню Йорк през 2001 г. съм бил залепен пред екрана. Това явно създава по-особено отношение у теб”, разказвал е журналистът как се насочил към професията. А в последната година на гимназията публикува в литературното списание “Пътеки”.

В телевизията минава през цялата стълбица – стажант, репортер, редактор, водещ. Започва в сутрешния блок, от 2014 г. за повече от 6 г. е неговото лице. А в последните близо 3 г. бе на най-високия журналистически пост в bTV.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории