Хванаха мъж, карал в София с 4 промила алкохол – първоначално отказал проба

дрегер

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, шофирал след употреба на голямо количество алкохол, съобщават от обвинението. Мъжът е хванат да шофира пиян на 19 септември. Той е спрян за проверка на столичната ул. „Роглец“. След направен тест с дрегер, резултатът е отчел 3,89 промила алкохол.

Обвиняемият е отказал да даде проба за изследване в болница. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Извършителят е осъждан, но е реабилитиран. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

И за други фрапиращи случаи съобщават от МВР. Към наказателна отговорност е привлечен 41-годишен самоковец, засечен от полицейските служители да управлява лек автомобил „Пежо“ с 3.17 промила алкохол. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. В качеството на обвиняем е привлечен и 58-годишен водач от с. Ярлово, установен да шофира в с. Ковачевци лек автомобил „Мерцедес“ с 2.98 промила алкохол. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории