Пада ли първи министър на Денков? След като Бойко му опъна ушите, ИТН вече му иска главата

7 Dni Sofia18.09.2023
payimage-601077

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев след случая с дрона край Тюленово.

Според Йорданов Тагарев „се държи като министър на отбраната на чужда държава“. Предположи, че дронът е украински, тъй като ако е бил руски, министърът щял „да се качи върху него“.

„Аз имам неприятното усещане, че се държи като министър на отбраната на една друга държава“, каза Йорданов.

„Интересно ми е да разберем боеприпасът от коя страна е дошъл“, каза още той.

„В крайна сметка първо трябва да се мисли за въоръжените сили на България, след това всичко останало. Да, ние трябва да помагаме на нашите украински партньори, тъй като сме във военен блок, в който доброволно сме отишли и имаме задължения. Има обща политика на военния блок, която трябва да спазваме, но това трябва да се прави, без да ощетяваме българската армия“

По думите му сега се говорило, че щели да се подаряват боеприпасите на противовъздушните системи на България. „Ако това се направи, ще имаме едни тръби. Вътре какво ще слагаме – пиленца или – Тагарев, за да го изстреляме“. Той постави въпроса как се дават дефектни ракети за военни действия.

Припомняме, че по-рано днес Оставката на Тагарев поиска и Корнелия Нинова. Бойко Борисов пък му опъна ушите, че трябва да ходи подготвен на брифинги.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории