Трус в ПП и ДеБъ! Бивш министър ги кълне: Губим изборите, заради шефовете от София

7 Dni Sofia10.09.2023
тома белев

Явяването на партиите от Демократична България и Продължаваме промяната в коалиция за местните избори за мен е стратегическа грешка.

Надеждата как марката ще донесе ползи може да работи за национални избори, но не и за местни, извън пет шест големи града. На местни избори се гласува персонално и няма как да направиш кмет или съветник някой, който до вчера го е познавало само семейството и съучениците му, защото ще го брандирате с коалиция.

Подобно брандиране може да помогне само при големите градове, но и там за успех трябват разпознаваеми лица, които са помагали на съгражданите им или са изявявали позиции,не само на маса или на четири очи. Използването на квоти, решетки и решения на лидерите от София е гарантиран път към загуба на местни избори.

Явяването самостоятелно би позволило разнообразни местни коалиции и излъчване на непартийни кандидати, които не биха искали да ги обвързват с управляващите в момента. Това би позволило коалиции в големите градове, където марката може да има значение и свобода в останалите 98% от общините, където местните структури знаят най-добре как да убедят съгражданите си да ги подкрепят.

Дано да съм лош пророк и да бъркам.

От профила във фейсбук на бившия заместник-министър Тома Белев