Помощникът на Ел Маестро зарадва ЦСКА, край с наследството от Илич: Друг отбор сме

7 Dni Sofia08.09.2023
цска

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович говори пред клубната телевизия на „армейците“. Той обясни до къде са стигнали „червените“ с подготовката и кога очаква футболистите да бъдат във върхова форма.

Ето какво каза Стаматович:

„Към тази дата се движим добре. За момента съм удволетворен. Има още много да подобряваме, но ще стигнем там. Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви добре. През последните седмици се фокусирахме много върху това да подобрим физическото състояние. Бих казал, че най-накрая сме подготвени. Подобрихме интензитета и нивото. Проведохме много високоинтензивни тренировки, спринтове и чисто ментално момчетата свикнаха. Това беше най-трудното – да превключат на пета скорост.

Когато пристигнахме, имахме 5 контузени играчи. Не разполагахме с пълен състав. Имахме много работа с играчи, са в рехабилитация, такива, които се връщаха от контузии. Трябваше да внимаваме, но в момента сме добре. Имаме още работа с играчи, които не са играли по 90 минути. Налагаше се да въртим състава много, така че отнема време да влезем в топ форма.

Имахме няколко много тежки седмици. Паузата сега е перфектният момент за нас, за да се подготвим и да периодизираме тренировките за следващите седмици. Не ми харесва, че ни липсват много играчи, защото са с националните си отбори. Страхотно за тях, но лошо за мен и треньора. Ние обаче се опитваме да периодизираме всичко по индивидуален и отборен план. Имаме цели, които са разпределени за всеки мач.

Използваме тези няколко дни, за да се фокусираме върху програма за превенция на контузиите и силова подготовка, високоинтензивно тичане и спринтове, защото това ни лиспва много. Това е особено важно за играчите, които се завръщат от контузии и не са играли по 90 минути. Фокусираме се и върху тях. В плановете ни влиза да изиграем и една приятелска среща, за да се подготвим максимално добре за сезона.

Ако трябва да бъда честен, ще ни трябват 2-3 седмици от сега, ако всичко е по план и нямаме контузии, ще сме във върхова форма.

Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, в Европа по-малко – само в Сараево и Малта. В последните два клуба съм работил с Нестор. С времето организацията ни и съвместната работа става все по-добра. Разбираме се перфектно. условията в ЦСКА ми харесват. Всичко е чудесно и можем да изпълним всичко, което сме планирали. Удовлетворен съм.

Знам много за ЦСКА, защото работих 5 години с Миодраг Йешич. Той беше треньор на ЦСКА, така че знам много за историята и за феновете на клуба. Също така в моя роден град има много фенове на Партизан, а те са близки с тези на ЦСКА, така че съм наясно. Знам и за амбициите на клуба, така че не е ново или странно за мен.

Аз самият съм много амбициозен, мразя да губя, винаги искам да печеля, така че мисля, че сме на една страница.“, каза още той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории