Депутат от ГЕРБ срита „сглобката“: Промяната е шайка с готов план за източване на държавата

7 Dni Sofia04.09.2023
кирил петков

Фирми на “почтените” в обкръжението на „Промяната“ усвояват средствата от Плана за възстановяване и устойчивост.

Първенец по “честно” спечелени проекти е фирмата на учредителката на партията на “почтените” Яна Балникова NASEKOMO, в Лозен.

Същата фирма, срещу която жителите на Лозен протестираме от 2021 година!

Фирмата на близката на Кирил Петков ще получи 4 884 611,10 лв. от ПВУ по одобрен проект от Министерството на иновациите и растежа?!

Въпросът е за чия сметка са небивалите “бизнес успехи” на хората около ПП – за сметка на жителите на района, който същата фирма обгазява.

Има пари от ПВУ за “Насекомо”, но

не и за канализация за София?!

Проектите за агломерациите “Панчарево – Кокаляне”, “Кремиковци – Сеславци”, “Волуяк” и “Ботунец”, на стойност 200 млн. лв. бяха изключени от Плана за възстановяване и устойчивост, но за “Насекомо” са одобрени почти 5 милиона…..

Напомням, че NASEKOMO беше част от публично оповестена шуробаджанашка схема с близки до Кирил Петков и Асен Василев. Тогава стана ясно, че фирмата на една от най-близките до премиера Петков събира крупното финансиране от еврофондове с помощта на зам.-шефа на “Промяната” Даниел Лорер. Резултатът – приходи от 39 000 лева за 3 години.

Насекомо получи зелена светлина от Сандов

Бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов лично освободи Насекомо от оценка за въздействие на околната среда, след като с молба до ВАС изтегли процедурата по ОВОС на фабриката, без мотиви.

“Промяната” влезе във властта с готова схема за източване на държавата чрез фондове, грантове, програми и проектчета. Това според “почтените” не е корупция. Наричат го “успех в частния бизнес”.

И искат да ги изберем отново-този път за кметове и общинари…

Евгения Алексиева, ГЕРБ