Тази звезда затова ли не преподписва с Левски? Гриша Ганчев му дава двойна заплата

7 Dni Sofia02.09.2023
payimage-595345

Сензационен трансфер е обсъждан от ръководството на ЦСКА, след като стана ясно, че от Черно море за пореден път са отказали да пуснат в Борисовата градина национала Виктор Полов. Шефовете на “армейците” са влезли във връзка с агента на един от основните футболисти в състава на Левски – Жереми Петрис, твърди “Мач Телеграф”.

Французинът към момента отказва да подпише нов договор със „сините” и иска сериозно увеличение на заплатата. Той бе спряган и за Лудогорец, но треньорът на разградския клуб Ивайло Петев категорично отрече да е искал друг играч от “Герена”, след като вече привлече Ноа Сонко Сундберг.

Намирането на класен десен защитник и лек нападател е приоритет в плановете на треньора Нестор Ел Маестро и останалите в спортно-техническото ръководство на ЦСКА. Те не са доволни от представянето на Иван Турицов, който с пропуснатата дузпа срещу ЦСКА 1948 в края на миналия сезон на практика лиши „армейците” от титлата. Тибо Вион пък направи по-силните си мачове като част от халфовата линия още от времето, когато Бруно Акралович бе треньор на тима.

Петрис, който онази вечер игра цял мач за Левски при загубата от Айнтрахт Франкфурт, дойде в България през февруари 2022 година. В Първа лига 25-годишният играч дебютира с екипа на Царско село. След като Стойне Манолов сложи край на футболния си проект, Жереми бе харесан от Станимир Стоилов за Левски. Той е роден във Франция и е юноша на Париж. През 2019 година подписва с Кротоне, но така и не записва мач за отбора, стигал и до Серия А. Той е пращан под наем в нискоразредните Гоцано, Бишелие и Про Верчели, където бе играл за последно, преди да дойде в България.

От ЦСКА са готови да дадат двойна заплата на футболиста в сравнение с тази, която получава в Левски. По непотвърдена информация на „Герена” Петрис едва ли взима повече от 6000 евро месечно. “Червените” обаче със сигурност няма да плащат трансферна сума за играча и са декларирали пред агента му, че биха подписали с него за двойна заплата, ако той уреди разтрогването с настоящия му отбор.