Дъщерята на убития ресторантьор: Видях всичко, детето не беше в ресторанта! Лазар Влайков го уби…

Наско Тонкев

Прокуратурата работи по две версии – за неволно убийство, извършено от 6-годишното дете, и за опит за прикриване на убийството

Взети са натривки от ръцете и дрехите на Юри и на собственика на пистолета

Пуснаха Влайков след 24-часов арест, ГЕРБ го изключи от редовете си

Семейството на убития при нещастен инцидент в пазарджишкото село Виноградец ресторантьор Наско Тонкев не вярва, че 6-годишното момче Юри е произвело фаталния изстрел.

Близките на починалия – съпругата Павлина, синът Димитър и дъщерята Деница са категорични, че собственикът на пистолета “Глок” и председател на общинския съвет в Септември

Лазар Влайков е застрелял по невнимание приятеля си Наско.

Трагедията се разигра в четвъртък около полунощ в ресторанта на убития. Компания от 20-ина човека празнувала рождения ден на 6-годишния Юри, на когото Лазар Влайков е чичо – с бащата на момчето – Кирил, са първи братовчеди. След употреба на алкохол в един момент общинският председател извадил личното си, законно притежавано оръжие и се включил в еуфорията от стрелящи с газови пистолети гости на купона на фона на пуснатите фойерверки.

След това пистолетът минава от ръка на ръка сред празнуващите, които го разглеждат. Според версията на полицията и на Лазар Влайков последно пистолетът е бил в ръцете на убития Наско Тонкев. Той го подал на Лазар, но в този момент малкият рожденик Юри се присегнал и взел оръжието.

Миг по-късно детето произвело неволен изстрел и куршумът пронизал седящия на съседния стол собственик на ресторанта.

“Баща ми почина в ръцете ми. Видях как Лазар Влайков го застреля. Последно пистолетът беше у него. Преди това той стреляше с пистолета, както си седеше на масата. Жена му и детето събираха гилзите.

След последния изстрел баща ми промълви на Лазар: “Какво направи, бе?”

Изправи се от стола, направи две крачки и се строполи на земята. Бях на масата на няколко метра от тях и видях всичко” , разказа пред “24 часа” дъщерята Деница.

Младото момиче заяви, че е безумие детето да е натиснало спусъка, а още по-малко баща ѝ да му е дал пистолета.

“Детето беше отзад в градинката, не беше на масата. Няма как то да е взело пистолета и да е стреляло. Лазар седеше до баща ми, перпендикулярна на неговия стол.

Баща ми обичаше да седи със скръстени ръце пред гърдите. Лазар му седеше от лявата страна. Куршумът пронизва баща ми под лявата мишница и разкъсва артерия на сърцето, затова умира за секунди. Ако ръцете му не бяха скръстени, а спуснати, куршумът щеше да удари лявата му ръка и нямаше да умре, но той обичаше да ги кръстосва пред гърдите си”, обяснява Деница.

Веднага след като Наско Тонкев се строполил на земята, Лазар Влайков се спуснал към него и сложил ръка на пулса му. Разбрал, че е мъртъв, и започнал да звъни по телефона.

“Не е звънял на 112. Приятелят ми го направи, след като разбрахме, че Лазар не се обажда за Бърза помощ. Вероятно е говорил с близък приятел – прокурор в Пазарджик. Неразделни са.

Източник: 24 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.