Ето колко милиона донесе на Левски победното попадение на Роналдо

левски-тренировка

Победният гол на Роналдо за Левски в добавеното време за успеха над Апоел (Беер Шева) с 2:1 в среща-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите донесе не само положителни емоции на феновете и престиж на клуба, но и доста сериозни финансови постъпления. Такива суми на „Герена“ в последните години бяха само в сферата на мечтите.

За елиминирането на Шкупи и Апоел „сините“ заработиха от наградния фонд на УЕФА общо 900 000 евро. 350 000 са за отстраняването на македонския тим и допълнителни 550 000 за триумфа срещу израелците.

Участието в плейофния кръг срещу Айнтрахт (Франкфурт) ще донесе на Левски от УЕФА още 750 000 евро. Така независимо от развоя на мачовете с германския тим, на „Герена“ ще постъпят общо 1,65 милиона евро. Ако се стигне до сензационно отстраняване на „орлите“ и влизане в групите, премията ще бъде в размер на 2,94 милиона. Победа в груповата фаза се оценява на 500 000 евро, а равенството на 166 000.

Към сигурните за момента 1,65 милиона евро Левски може да прибави приходите си от билети и телевизионните права за домакинските мачове от елиминационните кръгове. Тяхното изчисление е малко по-трудно, но се счита, че от препълнения стадион срещу Апоел (Беер Шева) на „Герена“ са спечелили около 750 000 лева. Срещу Айнтрахт също се очаква пълен стадион. Мачът ще се играе на „Васил Левски“, където „сините“ трябва да платят наем, но пък и цените на билетите са по-високи.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории