Черно му е пред очите! Евгени Минчев не издържа и избухна: Простете, ще повърна!

Евгени Минчев

Евгени Минчев реагира на случая с кавъра на песента „Моя страна, моя България“ на големия Емил Димитров, която беше преработена в кючек от Кристофър Фараона. Като израз на негодувание, светският PR сподели своите мисли в социалните мрежи:

„Моя страна, моя България… не е за всяка уста! Не слагайте силиконови джуки на този вечен български химн! Вземам отношение спрямо казуса с чалгализираната наскоро песен на Емил Димитров – Моя страна. Познавам автора, написал съм книга и десетки статии за него. Зная какво е песента за всички нас и не се чувствам спокоен, когато някой бърка в музикалното наследство на Емил, за да го „доизвая“ по своему. Макар и близък със сина на певеца, аз винаги се обаждам за да поискам позволение, когато съм поканен да изпълня тази песен публично.“, гласи част от поста на Минчев.

Лордът е категоричен, че всеки дръзнал да изпее „Моя страна, моя България“ не е сред успелите, защото това не е „залък за всяка уста“ …

„Слушайте си Шошана, хубава песен, международен шлагер. Пейте си гръцко, сръбско, каквото ви приляга, начинаещи другари и другарки. Оставете Моя страна, защото ще се върна… Простете, ще повърна /от изпълнението/. Защото трябва да внимаваме с шедьоврите, да ги отглеждаме и помним, а не да им слагаме силиконови джуки или татуировки по тях. Прощавай, Емиле, те не знаят какво правят.“, написа още светският PR.