Новина от Бистрица: Какво се случва със Стоичков?

1692097506491842

Футболистът на ЦСКА 1948 Стоян Стоичков e изпратен в дублиращия отбор.

20-годишният полузащитник липсваше от групата на „червените“ при снощното гостуване на Крумовград. ЦСКА 1948 загуби с 0:1, което доведе до раздялата с Атанас Рибарски. Треньорската смяна в клуба, който преди началото на сезона афишира шампионки амбиции.

Какво обаче се случва със Стоян Стоичков, който в първите мачове играеше, но напоследък се загуби. Талантът беше върнат от Хебър, където през миналия сезон игра силно като преотстъпен. В ЦСКА 1948 възлагат големи надежди на офанзивния халф, а той показа, че няма да се дава на конкурентите си за титулярното място, вкарвайки гол във втория кръг – още в десетата минута при победата с 3:0 над Пирин (Благоевград).

Стоичков на този етап отказвал да поднови договора си с клуба, който е до следващото лято. За последно той беше титуляр в двата мача с ФКСБ в Лигата на конференциите (0:1 и 2:3), когато беше заменян от Антонио Вутов през вторите им полувремена. След това Стоичков търка пейката и не получи шанс за изява при равенството 1:1 с Хебър, а снощи дори не беше включен в групата за гостуването в Коматево на Крумовград.

Преди дни халфът започна титуляр за дубъла на ЦСКА 1948 при загубата с 2:3 от лидера Септември (София). Oще на полувремето (при изоставане с 1:3) обаче Стоичков пожелал да бъде сменен, и то при положение, че не е контузен. Треньорският щаб уважил желанието му, но в ЦСКА 1948 са учудени от действията на таланта и се надяват час по-скоро той да изчисти главата си.