Добро за пример! Полицайка пише книга и дарява за бъдещи бебета

Image_15043761_40_0

Разследващата полицайка Кристина Палазова пише книга, а средствата от продажбата й дарява за семейства, които искат да имат деца.

Благородната мисия на дамата с добро сърце е събудена от нейна лична история – преди години не може да забременее и търси психологическа помощ. В момента Кристина е горда майка на две деца и решава, че може да помага на семейства с репродуктивни проблеми.

Кристина дава добър пример с делото си

„Първата книга, в която имам участие с разкази, е сборникът „Стъпки“. Създадохме я творчески колектив. След това написах „Разкази от корена“, която е първата ми самостоятелна книга. Това са 39 кратки разказа, които са посветени на родовата памет. Творбите са посветени на прошката, посветени са на дълга, на приятелството, тоест на една отминала реалност“, разказа пред „България Днес“ Палазова, която живее и работи в столицата, но родът й е от Чокманово.

Именно в родопското село, откъдето са нейната баба, прабаба и праотец хаджи Ангел Ников Каишев, и в областния град Смолян разследващата полицайка прави представяния на книгата си, преди това я презентира и в НДК в София. От продажби на събитията успява да събере 3007 лева. Всичките средства дарява на фондация „Искам бебе“ за каузата да се помогне на бездетни семейства.

„Към всяка книга подарявам и ключе с послание всеки да отключи вратата към миналото, в което се крият отговори, и в настоящето, както и да открият свои неподозирани дарби и възможности“, каза още пред вестника Палазова.

Авторката подарява ключе с всяка книга

Кристина планира през есента да направи нови презентации в други градове в страната, като събраните средства отново обещава да дари на „Искам бебе“. Книгата й „Разкази от корена“ вече е дарена на библиотеката в Смолян, като целта е да бъде налична по рафтовете в още библиотеки и читалища у нас.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории