Жители на столичния квартал „Люлин“ пропищяха от страшна напаст и запалиха мрежата

1690606279-52403-1

Жители на столични квартали много често се оплакват в социалните мрежи от замърсяването на въздуха.

След гражданите, които живеят в „Красна поляна“, „Овча купел“ и „Западен парк“, дойде ред и на тези, които живеят в „Люлин“, съобщава Sofia24.bg.

В голяма група във Facebook бяха публикувани снимки и видео, а под тях заваляха коментари на бесни столичани.

Видеото е защитено, но от кадрите става ясно, че гъст черен дим притеснява хората, живеещи в „Люлин“. Според очевидци често на това място граждани палят кабели.

Мъж и жена добавят, че са се обадили на 112, за да сигнализира за случилото се. Очевидци споделят, че преди час екипи на пожарната са гасили пожар на същото място.

От публикуваното видео става ясно, че и в момента там има мъж, който отново пали, и то при толкова топло време в София, когато духа и вятър.

Преди дни гражданите у нас бяха предупредени да внимават и да не палят огън на открито, докато силните ветрове, високите температури и сушата властват по нашите географски ширини.

Ето част от коментарите на потребителите на социалната мрежа:

– Петък е и запалиха отрано барбекюто!

– Вместо да се подигравате, обадете се на 112 или се опитайте да помогнете!!!

– Обадих се много преди да се сетите да хокате и не, няма да отида да помогна, защото нямам екипировка и не съм пожарникар по професия. Гледайте си работата и по-спокойно!

– Звъннах на 112, вече имаха подаден сигнал.

– Редовно там палят кабели.

– Добре сте го снимали. Сега сигнал на 112 и като дойдат полицаите, ако го няма вече там въпросния индивид, показвате записа на униформените и те ще си го намерят!!!