Сензация! ЦСКА си върна познат треньор

16906086461

ЦСКА вече има нов треньор. Развръзката по темата е дошла късно в петък вечерта. Човекът, който ще наследи Саша Илич начело на „армейците“ е чужденец. Очаква се в съвсем скоро време новият наставник на „червените“ да бъде официално представен.

На „Армията“ бяха готови с четири варианта за временен треньор. Това бяха Стамен Белчев, Христо Янев, Тодор Янчев и Владимир Манчев, както съобщихме вчера.

Целта е била един от тях да поеме ЦСКА докато избраният чужденец успее да се освободи и да пристигне в България. Поне такава е била ситуацията към петък следобед.

До временен вариант обаче няма да се прибегне. Късно снощи, почти около полунощ, чужденецът е обявил, че е готов всеки момент да тръгне към България и да започне работа на „Българска армия“.

Сигурни източници разкриха на БЛИЦ, че това е Нестор Ел Маестро, който за втори път ще води ЦСКА. Сръбският специалист с британски паспорт в момента пътува към България и се очаква около 14 часа да пристигне в офиса на Гриша Ганчев за уточняване на някои малки детайли по договора му.

Ел Маестро води ЦСКА в периода 7 юни 2018 – 8 февруари 2019 г. Под негово ръководство тимът изигра 28 мача, в които постигна 19 победи, три равенства и шест загуби. В момента 40-годишният специалист е свободен, след като на 7 март 2022 г. се раздели с турския Гьозтепе.

Както е известно, през този уикенд „армейците“ не играят в efbet Лигата, след като отложиха мача си с Етър от третия кръг. Така следващата среща на тима е в четвъртък, когато е гостуването на румънския Сепси в среща реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тимът от Сфънту Георги спечели първия двубой в София с 2:0 и това провокира уволнението на Саша Илич като треньор на ЦСКА.