Левски със специално обръщение до феновете

16904462871

Левски излезе със специално обръщение до своите фенове, които днес ще посетят гостуването на тима в Скопие срещу местния Шкупи в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

От „Герена“ предупредиха привържениците на тима да се въздържат от прояви на расизъм и ксенофобия, както и от използването на пиротехнически средства. Такива неща може да донесат глоби на клуба.

Управата на Левски съобщава, че осъжда и декларира нетърпимост към подобни прояви, дори и да става дума за изолирани единични случаи.

Както е известно, в Северна Македония вече обявиха, че феновете на Левски пристигат в Скопие с войнствени намерения и въоръжени. Съществува опасност за възникване на напрежение между привържениците на „сините“ и запалянковците на Шкупи, които са проалбански настроени.

Левскари,

Призоваваме Ви да подкрепяте любимия отбор в двубоя срещу „ФК Шкупи“ без прояви на расизъм и ксенофобия. Освен, че такива прояви могат да донесат тежки наказания от УЕФА, нашият клуб по принцип ги осъжда и декларира нетърпимостта към подобни, дори изолирани действия на единици от привържениците ни.

Организаторите на двубоя забраняват внасянето на стадион „Тодор Проески“ на монети, запалки и твърди предмети.

Напомняме Ви, че използването на пиротехнически средства по време на мача ще донесе солидни глоби на клуба.