Депутатите на Слави представиха знакови промени, които искат в Бюджет 2023

1685093681-clipboard01

“Има такъв народ” представиха промените, които искат да предложат между двете четения на Бюджет 2023 на брифинг в парламента.

Какво ще предложат те:

Премахване на намалената ставка по ДДС – това ще доведе до приход от 152 млн. лв. Размера на субсидиите на партиите да се промени от 8 лв. на 1, това би довело до допълнителни 9 млн. лв към бюджета, обясниха от партията, като тези средства в приходната част ще допринесат за намаляване на дефицита и така се осигуряват исканията на всички синдикати.

Увеличение на заплатите на персонала за читалищата, както и увеличение на средствата за финансово подпомагане на българските граждани за извършване на дейности по асистирана репродукция, ще бъдат другите промени внесени между двете четения от ИТН.

Другите предложения за насочени към преходните и заключителни разпоредби. От ИТН ще предложат да се премахне изплащането на трудовите възнаграждения в сферата на рестаранть

Според хората на Слави Трифонов в момента Бюджет 2023 е лошо структуриран, паричните потоци не са насочени на където трябва, не се удовлетворяват доста искания, а в същото време се залагат глупави решения.
С направените от тях предложения целят да намалят дефицита и да удовлетворят исканията на синдикатите.

“Миналите парламенти всички наддаваха в бюджета за народната любов, между другото сега предстоят местни избори и ще видим какво ще предложат другите групи между двете четения за този бюджет и дали ще продължат тази практика на раздуването на разходната част за сметка на приходната”, казаха от партията.

Видимо е, че логиката по която са се водили финансовото министерство са по 3 параметри:
Запалване на нивата на данъците, на социалните плащания и това да влезем в 3% дефицит. С това се изчерпва логиката на министерството по отношение на бюджета, смятат хората на Слави.