Гуцанов взриви НС: Позор! Денков веднага да каже какво е говорил във Вилнюс

гуцанов

От парламентарната група на БСП искат спешно изслушване на премиера за това какво е говорил във Вилнюс, какви ангажименти са поемани и какво следва да се даде като въоръжение от страна на България на Украйна. Днес и сега – веднага.

За това настоя депутатът от БСП Борислав Гуцанов в декларация от трибуната на Народното събрание относно твърденията на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, че ще изпратим трета военна помощ със 100 бронирани машини на Украйна от резервите на МВР.

По думите му правителството и мнозинството в парламента са нагаждачи и са склонни да преглътнат нарушенията на закона, стига да бъде удовлетворено искането на Големия брат. Премиерът е позор за държавата, отсече Гуцанов.

Според него премиерът Николай Денков нямало нужда да ходи до Вилнюс, за да излага България. Няма нужда да се ходи до Вилнюс, за да се предават националните интереси на България, недоволен е Гуцанов.

Днес управляващите от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и ДПС говорят за геополитическо мнозинство, от което страната има нужда. Дали това е така или прикриват управленската си немощ – това е един важен въпрос, на който предстои да стане ясен отговорът, обясни Гуцанов, според когото ситуацията с Украйна излиза извън контрол и е напът да завлече целият свят в по-мащабен конфликт с ясни признаци в посока Световна война. Касетъчни бомби в пакет военна помощ на стойност 800 млн. долара за Киев президентът на САЩ Джо Байдън описва като трудно решение, посочи Гуцанов.

След заявеното желание на Америка да даде касетъчни бомби целият свят е шокиран. Англия се противопоставя, Испания реагира остро, Германия и Франция също. Премиерът Николай Денков се оказа привърженик на касетъчните бомби, възмутен е Борислав Гуцанов. Нима премиерът не знае, че касетъчните бомби са забранени от международните договори и от закон в България, запита той?