Тошко Йорданов: Отвратително е спекулирането на БСП и „Възраждане”, че влизаме във война

873478

Парламентарните групи се срещнаха с президента Володимир Зеленски. Бяхме на две общи снимки, на индивидуални снимки. По време на тези снимки, които траят между 30 секунди и минута, физически няма как да се кажат тези неща, които четох, че Бойко Борисов си е казал със Зеленски. Кирил Петков вероятно си е говорил, те имаха отделна среща. Но за останалите парламентарни групи, и ДПС включително, не знам как става този разговор за 15 секунди.

Това коментира депутатът Тошко Йорданов от Има такъв народ в кулоарите на парламента.

По думите му министър Тагрев ще си носи последствията след предоставянето на военна помощ за Украйна.

„Има две неща, като махнем самолетите, за които той каза, че няма искане. Модернизираните ни танкове, които са 40 броя и са модернизирани от израелска фирма – ако ги даде оголва Българската армия жестоко. Ако даде такава бронирана модернизирана техника, ще трябва да си носи последствията. Мисля си, че Бълграската армия трябва да е на първо място. Иначе да минем през Историческия музей, където вчера беще срещата със Зеленски, там има експонати, коия, мечове, ризници. Ще се въоръжим, тигава сме били силна армия – ще ги плашим поне с външен вид. Ние имам системи С-300 едните пазят София, другите пазят Козлодуй. Тагарев трябва да си избере кое ще уязви в България – столицата, която може да бъде атакувана или АЕЦ “Козлодуй”. Все си мисля, че и двете са важни за България и трябва да бъдат защитени“, посочи Йорданов.

Относно позицията на президента Радев, че ен трябва да даваме оръжие на Украйна, Йорданов заяви: Това си е позиция на президента Радев. Ние сме съюзници и в НАТО, и в ЕС. Русия е агресор в тази война, морално наше задължение е да подпомагаме нападната страна. Тук трябва да има разум. Тъпо е да дадем всичко, което иамме като въоръжение и да оголим нашата държава. Няма страна, която да прави това. Германия дава най-старите си танкове Леопард. България изнася много снаряди и стрелково оръжие. Това е огромна военна помощ.

Президентът Радев се опитва да е максимално дистанциран. Зеленски беше много прав пред президента, като попита какво ще направите, ако вас ви нападнат. Ние ще търсим помощ по същия начин. Отвратително е това, което правят БСП и „Възраждане“ – спекулирането дали влизаме във войната. Ние влизаме в конфликта, ако е между НАТО и Русия, тогава ставаме автоматично част от конфликта, обясни още Йорданов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории