Кмет от ДеБъ ревна: Чичото на Терзиев пробва да ме вербува за ДС

христо-иванов

Нова пушилка покрай ДС-корените на фамилията на кандидат-кмета Васил Терзиев се надигна с твърдението на кмета на район „Студентски“, че чичото на шефа на „Телерик“ направил опит да го вербува през 1986 г., докато бил студент. Вече се знае, че Павел Терзиев е работил навремето в прочутото Шесто управление на ДС.

„Аз съм Петко Горанов, все още действащ кмет на Район “Студентски” в София, избран с листата на ДБ. В своята кратка автобиография, с която се представям на избирателите в кампанията за Местни избори ’2019, съм посочил опита да бъда вербуван като студент през 1986 г. Отказах на ДС да стана доносник.

Бях посочил и лицето-вербовчик, но ме посъветваха да не използвам имена и го изтрих. Вербовчикът се казваше Павел Терзиев. Каза, че са ме проучвали. Дали това има връзка с отстраняването ми сега от ПП-ДБ като кандидат за местни избори 2023, можем само да предполагаме.“

Това заявил действащият кмет на Район Студентски Петко Горанов пред БОЕЦ, съобщават от организацията на фейсбук страницата си. „Имахме 4 срещи. На втората среща казах, че ме надценяват. Казах, че нямам качества, а човекът ми каза, че трябва да имам вместо 2 уши – 4,“ разказва Горанов.

Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев публично се извини и поиска от депутатите Закон за лустрацията, да бъде отворен архивът с досиетата и да се криминализира появата на досиета, които ги няма в него. Така той даде позицията си за принадлежността на фамилията му към комунистическата ДС. В службите са били дядото, брат му, бащата и чичо му.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории