Само в 7DniSofia.bg

Препирня: Кирил Петков се обясни на Методи Андреев за лагера в Белене, за да защити Васил Терзиев, проговори и Иван Костов

1687766521-20230623091629-img-9470jpg

Съпредседателят на продължаваме промяната Кирил Петков излезе с дълъг пост в социалните мрежи. В него той разказва за миналото на баба си и дядо си. Думите му са своеобразен отговор на критиката от ексдепутата от СДС и бивш председател на комисията за досиетата Методи Андреев към кандидата на ПП-ДБ и „Спаси София“ за кмет на столицата – Васил Терзиев.

Преди дни той публично описа връзките на фамилията на Васил Терзиев с комунистическата ДС, за която са се трудили дядото, брат му, бащата и чичото му.

Думите му се разпространяват във фейсбук чрез профила на Константин Мишев:

ВАЖНА ПУБЛИКАЦИЯ НА МЕТОДИ АНДРЕЕВ
Първият председател на Комисията по досиетата и бивш депутат Методи Андреев поиска да публикувам на стената си негов текст, защото няма личен фейсбук, а иска думите му да достигнат до по-широка публика и преди всичко до десните и демократично мислещи избиратели.
Публикувам целия текст, който ми е изпратил:

Предстои до дни да се обяви кандидатът на партиите на промяната за кмет на София. Но вместо промяна се подготвя подмяна!
Кой е кандидатът Васил Александров Терзиев?
Блестящ предприемач и създател на един от най-успешните старт-ъпи на България.
Но ето и друга важна информация за семейството му:

– дядо – ген. лейт. Васил Павлов Терзиев, бивш шумкар, след преврата е бил 22 г. началник на ВКР. После става член на Централната ревизионна комисия на БКП и член на ЦК на БКП. Има всички награди и отличия на НРБ;
– брат на дядото – ген. лейт. Тодор Павлов Терзиев. Партиен секретар на МВР, 15 години началник на IV у-ние на ДС (научно техническо нарравление!).

Също награждаван с най-високите отличия на НРБ;

– баща – Александър Василев Терзиев, офицер от ПГУ на ДС;
– чичо (син на втория дядо Тодор) – Павел Тодоров Терзиев, офицер от VI у-ние на ДС. Отговарял за Юридическия ф-т на СУ.
И сега основният въпрос – кое ще има превес за нашите симпатизанти?

Партиите на промяната да помислят. Движат се по ръба на бръснач!
Помислете, после ще е късно!
Толкова от мен.

P.S. Този текст изпратих преди дни на депутатите Иво Мирчев и Мартин Димитров. Мирчев ми предлага на два пъти да се видим, а Димитров е потънал в мълчание. Изпратих го и на Иван Костов – оправда се, че ако ДСБ се отдръпнат от тази кандидатура, ще се разпадне коалицията.