Шокиращ разказ в мрежата: Този мъж изнасилва животни!

shokirasht-razkaz-mrezhata-tozi-mazh-800

Шокиращи твърдения за сексуално насилие над животни се появиха в социалната мрежа.

Надя Райкова написа в личния си акаунт във Фейсбук, че мъж от Перник изнасилва животни и се гаври с тях. Тя разказа и как е бил открит мъжа, за когото се твърди, че извършва сексуално насилие над животни.

„Мъж, който разхожда кучето си, чува скимтене и жален „плач“ в един тунел под линията на влака. Слиза да провери и вижда две завързани с телове кучета!“, написа жената. Предполага се, че в този момент там е бил и мъжът, обвинен в сексуално насилие над животни.

Райкова отбелязва, че кучетата са отвързани, но са били в шок и са имали рани.

„Едното от кучетата се оказва и търсено от хората, които го обгрижват. След ветеринарен преглед се оказва, че има следи от насилие по половите органи на кучето. Въпреки, че е преживяла ужас и е минала през ада, тя – Елена (кучето на снимката и е ПОРЕДНАТА жертва на изрода) ни се довери, и се държа геройски по време на прегледа“, добави Надя.

Надя Райкова уточнява, че полицията е била извикана на място, но животното вече било изведено оттам и нямало какво да се направи. Служители на общинския приют за безстопанствени кучета в Перник също са откликнали на сигнала.

„Отново няма доказателства и щом не е заварен със свалени гащи… няма престъпление. Запомнете добре това лице! Това е изродът от гр. Перник, който изнасилва кучета! Пореден ужас! ДОКОГА?!“, написа още Райкова.

Регионалният говорител на Областната дирекция на МВР-Перник Венцислав Алексов заяви, че мъжът, срещу когото е подаден сигналът, е установен и срещу него се води разследване.

В Закона за защита на животните ясно е посочено, че проявата на жестокост към животните е забранена.

Природозащитникът Пламенка Калинкина посъветва Надя Райкова да подаде сигнал в Прокуратурата.

„Докторът в клиниката да издаде епикриза за състоянието на кучетата и травмите, с дата, час, веднага след това с копие от епикриза подайте сигнал в прокуратурата с входящ номер. Опишете ситуацията и вероятния извършител. Направете го, ако искате справедливост“, написа Калинкина.

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.

(2) За жестокост се смятат:

(изм. – ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес;
сексуално малтретиране на животни.