Костадинов обвини правителството в неофашизъм, отрече „Възраждане“ да провокират насилие

871351

Българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик за българско правителство, обяви война на българска политическа партия. Така лидерът на „Възраждане“ е приел апела на премиера Денков за спиране на призвите за насилие и агресия, които той отправя във „Фейсбук“.

Костадинов определи ръководената от него партия като „единствената опозиция в България“. Били и единствените, които се противопоставят на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна. Той нарече управляващите „неофашисти“ и отрече „Възраждане“ да са такива. „На практика наблюдаваме реставрация на неофашизма и фашизъм във всичките му форми: забрана на партии, забрана на медии, тотализтаризъм, диктатура и една-единствена гледна точка.Има опити да бъдат изхвърлени журналисти от БНР, защото казват другата гледна точка. Живеем в една фашизираща се държава. Това не е нещо, което трябва да бъде подценявано. Украинците направиха тази грешка и плащат с цената на стотици хиляди жертви. Ние призоваваме да бъдем посредници в конфликта, а не да го разгаряме с оръжие. Нас ни управляват неофашисти“, добави Костадин Костадинов.

Според него, Денков е прочел инструкция от американското посолство и покани правителството на среща на „полето на българското правосъдие“.

Костадинов заплаши и с „украински сценарий“. „Това, което се случва тук, е повторение на събитията в Украйна преди 10 години. Говори се за забрана на политически партии и физическо премахване на лидери“, добави той и се оплака, че включително днес е получил заплаха за „физическото си премахване“.