Шокиращи подробности за Васил Терзиев – Васко Маслото превръщал служители в доносници, намърдал сестра си

bb23783ea6cfdeafc7fd4500b9f74186

Шокиращи подробности за миналото и за семейството на кандидата на ППДБ за кмет на София Васил Терзиев, споделя пред пик софиянец, пожелал анонимност.

Припомняме, че вече стана ясно, че бизнесменът е наследник на комунистически род, което би следвало да бъде проблем поне за „Демократична България“, която винаги е била за лустрацията на номенклатурните кадри на БКП и ДС.

Оказва се обаче, че Терзиев, точно както и колегите му от „Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, също е оплетен в скандали около бизнеса, който развива.

Ето какво пише в сигнала си до ПИК софиянецът, който очевидно е имал досег с дейността на кандидата за кмет на ППДБ:

Здравейте,

Като една от последните свободни медии, които останаха в България, надявам се че ще защитите софиянци от готвената им съдба — Васил Терзиев. Децата на кървавочервените комунисти.

Ако искате да разкажете всичко за този човек, така че Софиянци да могат сами да направят информиран избор, ето и няколко интересни факти, свързани с неговата персона:

1. Семейството на Васил Терзиев е сред инициаторите, организаторите и спонсорите на завръщането на Симеон Сакскобургготски II в България през 1996 година и всички събития, които следват след това. Васил Терзиев е наясно с всички тези действия на семейството си, тъй като е почти на 30 години когато те се случват;

2. 90% от бившите служители на „Телерик“ НИКОГА няма да се доверят на Васил Терзиев. Преди продажбата на компанията, тези хора бяха принудени да напуснат без обезщетение, за да може да се повиши счетоводната оценка на фирмата и хората в приближения кръг на ръководството да бъдат облагодетелствани.

3. От всички служители в Телерик имаше около 20 привилегировани служители, които нямаха професионални компетенции за постовете, които заемаха. Основната им роля беше да носят доноси и да информират висшето ръководство за случващото се в различните звена в компанията. След продажбата на Телерик, почти всички тези хора получиха финансиране от европейските фондове за рисков капитал, които Васил Терзиев управляваше. Това е много лесно проверим факт.

4. С решението си да се присъедини в политиката, Васил Терзиев не се отказва от нито един от бизнес активите си. Те всички са прехвърлени формално на дългогодишният му бизнес съдружник – Светозар Георгиев, който е просто подставено лице.

5. Без никакви професионални компетенции, сестрата на Васил Терзиев – Надя Терзиева, заема ключова директорска позиция в Телерик до момента на продажбата на компанията. В тази си роля тя издевателства над служители без никакви последствия и след продажбата е сред хората, които получават най-значителен процент от сделката.

6. За придобиването на офисите на компанията Телерик е регистрирана отделна фирма, която чрез договор за наем ги преотдава на Телерик. Единствената цел зад това действие е участието на американски рискови инвеститори в Телерик по това време и формирането на нов канал за отклонение на капитали от фирмата. Неслучайно след придобиването на компанията от американската компания Прогрес, неизгодните договори за наем (от фирма, собственик на изпълнителния директор) са ревизирани и новата фирма се премества в нова сграда на бул. „Цариградско шосе“.

7. Прякорът на Васил Терзиев сред служителите на Телерик е „Васил Маслото“. Има много допълнителни причини освен гореизброените за тази му титла.

С Уважение,
Десен Софиянец

Справка в сайта бградботодал потвръждава думите на подателя на сигнала до агенция ПИК. В част от коментарите за Васил Терзиев от настоящи и бивши служители се твърди още, че час от парите му минавлаи през офшорки, а инвестиции се правели предимно в чужбина.