Мъж от Плевен: МВР ме изкараха наркоман, аз дори цигари не пуша!

mazh-pleven-mvr-me-izkaraha-narkoman-az-996

Мъж от Плевен твърди, че МВР са го изкарали наркоман.

Срещу Добромир Маринов се води досъдебно производство, причината – мъжът е заловен да шофира след употреба на наркотици, това става ясно от съобщение на МВР. Мъжът е тестван и за алкохол, като техническото средство отчита 0 промила.

В 15:24 часа на 17 юни на улица „Върбишко шосе“ в Плевен 33-годишният Добромир Маринов, който е управлявал лек автомобил „Пежо“, е проверен от полицейски екип. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и нарушителят – както го наричат от МВР, е дал кръвна проба за химически анализ.

Добромир е задържан за с полицейска мярка за срок до 24 часа. В прессъобщение ОД МВР – Плевен е посочено, че разследващ полицай продължава работата за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК.

Информативно: Съгласно чл. 343 „б“, ал. 3 от НК който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева. Според ал.4 ако деянието по ал.3 е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Каква е версията на Добромир Маринов, който твърди, че е набеден наркоман?

Мъжът споделя, че след негово нарушение на пътя, а именно неправилно паркиране, е бил посетен от полицейски служители, които са се държали изключително грубо с него. Той подал сигнал на тел. 112 за грубото отношение на служителите, а след това получил телефонно обаждане. Добромир твърди, че въпросното обаждане е било от дежурен, който го заплашил с думите: „Сега ще видиш какво ще стане“.

„Аз съм съвестен и знам, че няма какво да крия. След 10 минути бях пред КАТ или по точно – на паркинга пред КАТ. След направени проверки органите установиха, че аз употребявам амфетамин и кошмарът започна“, категоричен е мъжът.

Добромир споделя, че са го разхождали из спешното с белезници на ръцете, за да даде проба за химически анализ.

„Задържаха ме за 24 часа, съпругата ми цяла нощ стоя пред ареста, а двете ми деца станаха свидетели на всичко, което се случи. И се питам – как да им обясня, че не съм виновен“, добавя още Добромир.

Заради „положителения“ тест за амфетамин, мъжът е останал без книжка.

„Отнеха ми книжката, като кръвните изследвания ще излезнат след минимум 4 месеца, а до тогава кой ще ми храни семейството?“, пита той.

След като излязъл от ареста, Добромир Маринов посетил УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Там му е бил направен тест за употреба на наркотични вещества. Резултатът е негативен.

„Посетих болница „Пирогов“, където ми направиха пълен тест, защото съм сигурен в себе си. Аз дори цигари не пуша! Прилагам и резултатите, където се вижда, че не съм употребил наркотични вещества. И сега какво? Кой ще носи отговорност? Докога ще позволяваме хора, които трябва да работят за нас и да ни пазят, да си играят с нашия живот?“, пита още Добромир.

Мъжът все още не е решил дали ще съди МВР заради фалшиво положителния тест за дрога.

Към този момент от Областната дирекция на МВР – Плевен не са коментирали твърденията на шофьора.

В поредица от разследвания на Тина Ивайлова и GlasNews.bg неведнъж разказахме как след рутинна проверка на пътя, можеш да се окажеш прстъпник пред обществото, без да си нарушил закона. Набедени „наркомани“ в последствие се оказват с чисти проби. Само че, истината се установява след дълъг период от време, когато е готов резултатът от кръвната проба.

Показахме ви експерименти как хапчета без рецепта за деца те пращат в ареста за 24 часа или такива със зелена рецепта. Чухте и разказите на шофьори за арести, претърсване, отнета книжка и унижение след направен Drug Chek.