Скандално! Гришо изнесе лекция на французин

1687085825gettyimages-1496200850

Григор Димитров победи французина Артур Риндеркнеш с 6:3, 7:5 в битка за основната схема на турнира в Куинс клуб (Лондон). Мачът бе първи между двамата досега и приключи за по-малко от час и половина.

Българинът можеше да избегне квалификациите в Лондон, но с изиграните няколко срещи успя да понатрупа важна допълнителна практика на старта на сезона на трева.

Димитров заработи 20 точки за световната ранглиста, в която заема 26-ата позиция, и 17 120 евро. По-късно днес ще стане ясно кой ще бъде негов съперник на старта на основната схема на турнира. Поставен под номер 1 е Карлос Алкарас от Испания.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Гришо и след като се спаси от пробив в първия сет, успя да поведе с 2:0 при сервис на съперника. Двубоят тръгна гейм за гейм, а при 5:3 Димитров пропусна две възможности за нов пробив за край на сета. Въпреки това българинът не допусна изненада и приключи всичко при свой сервис за 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна и протече равностойно без възможности за пробив до 11-ия гейм, когато при 5:5 Григор Димитров успя да поведе след сервис на съперника, а след това затвори мача с гейм на нула – 7:5.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории