Влязъл в историята на родния футбол: Връщам се в отбора на сърцето ми

16870855762

Mладежкият национал Валентин Николов даде интервю за БЛИЦ TV преди гостуването на Албания за втората контрола на тима на селекционера Александър Димитров (19-годишният юноша на Локомотив (Сф) съобщи пред камерата ни, че се завръща в „Надежда“ и е амбициран да се утвърди в състава на Стойчо Стоев.

В последните месеци Николов беше преотстъпен в Миньор (Перник). Талантът може да играе по лявото крило, както и зад нападателя.

Вальо влезе в историята на българския футбол с дебюта си за Локо (Сф) в „Б“ група, когато бе едва на 15 години и 12 дни – в мач срещу Пирин (Благоевград).

Син е на бившия футболист на Пирин и Марек Валентин Николов, който е вицепрезидент на Локомотив (Сф).

„След победата ни над Черна гора настроението е приповдигнато. Няма значение дали е контролна среща или официален двубой. Всеки мач се играе за победа и да защитаваш честта на родината. Всяка победа е еднакво сладка“, коментира младежкият национал.

* За шансовете на България преди старта на евроквалификациите през септември (2:00 минута)

* Целите, които си е поставил и ги преследва (2:30 минута)

„След лагера с младежкия национален отбор се прибирам в Локомотив (София). Бях преотстъпен на Миньор (Перник). Връщам се в отбора на сърцето ми. Не крия, че съм локомотивец. Тръгнах от школата на Локо, клубът ми е дал много“ (3:20 минута)

* Какво каза за новия треньор на „железничарите“ Стойчо Стоев (3:47 минута)

„Правилното решение е Иван Василев да остане, той направи изключително много за Локомотив. Всички трябва да му бъдат благодарни. Радвам се, че остава в клуба“ (4:40 минута)

* Горчилката заради изпадането на Миньор (Перник) от Втора лига (5:00 минута)

* За паметния миг – дебютира в професионалния футбол, когато е само на 15 години – „Бях на 15 г. и 12 дни. Играхме с Пирин, мач от „Б“ група. По ирония на съдбата беше точно на рождения ден на баща ми – 27 октомври. Този ден никога няма да го забравя. Не очаквах, че ще дебютирам. Случи се благодарение на първия ми треньор в професионалния футбол – Ангел Колев. Изключително благодарен съм му“. (5:47 минута)

„Дебютирах в „А“ група във втория мач през по-миналия сезон, когато Локомотив (Сф) се завърна в елита. Тогава Иван Колев беше треньор“ (6:40 минута).