Само в 7DniSofia.bg

Пеевски след среща с Христо: Летенето в розовите облаци свърши

payimage-539230-scaled

Нова среща между Христо Иванов от ДБ и лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и депутата от движението Делян Пеевски. Според Пеевски промените в конституцията трябва да се направят.

„Тези промени, за да се случат, трябва всички да разберат къде се намират и да кацнат в парламента, защото се реят още и не разбират какво се случва в България. Летенето някъде в розовите облаци е свършило със състава на това правителство“, коментира той.

Според Иванов има разговор, но не и съгласие, предаде Днес.бг.

„Комисията от наша гледна точка трябва да бъде създадена така, че да не поражда никакви съмнения, никакви допълнителни въпроси, тя трябва да е единствено и само комисия, която се занимава с европейските стандарти в областта на правосъдието, това е моята позиция“, коментира той.

Според него в комисията трябва да участват хора, които не са разделящи.

Карадаъй отсече, че писаните правила трябва да се спазват и да се прилагат към всички еднакво.

„За да има общи оценки, а не едни да се правят на моралисти, други на морални съдници и в крайна сметка да говорим за различни езици, посочи той. Оттам нататък следващото, което за нас е важно, че, за да направим промени в Конституцията, първо сега действащата Конституция да я спазваме“, допълни той.