Браво! Пловдивски ученик впечатли с достойна постъпка

plovdivski-uchenik-vpechatli-dostoino-824

„Рядкост са в днешно време такива отговорни деца, които отделят от времето си и постъпват честно!“ С тези думи приключва разказа си пловдивска лекарка. В мрежата д-р Мария Писарова споделя за неприятна история, която обаче се е развила благополучно.

Тя разказа, че нейният седемгодишен внук е забравил мобилния си телефон на спирка в пловдивския квартал „Тракия“. На ценната вещ попада деветокласникът Никола, който не се поколебава, а бързо успява да се свърже с близките на детето. Така телефонът отново е при собственика си, а постъпката на ученика успява да впечатли и родителите на детето, и пловдивчани.

„Благодаря на родителите, които са възпитали един достоен и отговорен младеж! Доброто винаги бива възнаградено! Нека бъде много здрав, да продължава с честност и отговорност да сбъдва мечтите си! Да постига целите си с лекота!“, пожелава д-р Писарева, която благодари на младежа и неговите близки в специална публикация във Facebook.

Вижте цялото ѝ послание, публикувано без намеса:

„Думи на благодарност!

На 26.05. внукът ми – Стефчо, 7 год., си забрави моб.телефон на спирката срещу ТЦ,,Аримаг“ в ж.к ,,Тракия“.
Искам да изкажа голямата си благодарност, тази на цялото ни семейство към ученика Никола Ганчев от 9а кл. на СУ. ,,Св.Софроний Врачански“ /60 класно/, който намери телефона ,обади се и веднага ни го предаде!!!

Благодаря на родителите,които са възпитали един достоен и отговорен младеж! Доброто винаги бива възнаградено! Нека бъде много здрав,да продължава с честност и отговорност да сбъдва мечтите си! Да постига целите си с лекота!

Рядкост са в днешно време такива отговорни деца,които отделят от времето си и постъпват честно!
С уважение: д- р М.Писарева.“

Положителната история от пловдивските улици не оставя гражданите равнодушни. Разказът печели стотици позитивни реакции, а десетки изказват положителното си мнение за добрината с коментар. Откликват дори родителите на Никола – главният герой в тази човешка постъпка.

„Благодаря за прекрасните думи и коментари за моя син. Това е най-голямата награда на един родител, когато чуе такива топли думи за детето си. Тези топли думи ме карат да се гордея още повече с детето си. Благодаря на всички! Бъдете здрави и благословени!“, пише Лилия Маркова.

Остава само да си пожелаем повече подобни истории да ни заобикалят.