Ексклузивно! Tопузаков обясни за проблемите в Левски

1682691290455092

Треньорът на Левски Елин Топузаков обяви, че “сините” продължават да имат проблеми с контузени и невъзстановени състезатели. Toй е категоричен, че Ботев (Пловдив) е един от петте топ отбора на България, но утрешната атмосфера на „Колежа“ срещу “канарчетата” трябва да стимулира неговите състезатели. Мачът е в събота от 20:00 часа.

Топузаков допълни на брифинга си, че все още съжалява за изпуснатата победа срещу ЦСКА, когато „сините“ изпуснаха дузпа в последната минута и дербито завърши 0:0.

“Имаме проблеми. Те са познатите – Илиян Стефанов и Кристиян Димитров тренират с отбора, но не на пълни обороти. Ще преценим в чавсовете до мача дали изобщо ще вземат участие в мача. Кордоба пропуска срещата, трябва му време за тренировки и да си върне кондицията.

Двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани. Футболен празник на пълен стадион рядко се случва на футболен стадион в България. Амбицията в противника е разбираема, ние трябва да отговорим на същата агресия и на битката.

Ако се върнем седмица назад, съжаляваме, че изпуснахме победата срещу ЦСКА във Вечното дерби в последната минута. Можехме да победим в последната минута, но това се случи срещу Берое.Всеки футболист в Левски знае, че трябва да играе за победа. Зависим от развитието в турнира за Купата, но трябва да трупаме точки и да получим това, което сме заслужили.

Наясно съм със състава. Не мисля, че треньор трябва да има колебания до самия мач. Не трябва да допускаме голове, това е константа, която ни носи успех. В предни позиции стигаме до положение или полуположение и ни липсва последния пас или удар. Трябва да бъдем по-непредсказуеми и да се възползваме от атаките.

Когато става дума за финанси, не е в моя ресор и не искам да коментирам този въпрос. Концентрирал съм се върху спортно-техническите параметри.

Ботев е един от петте топ отбора в България – с традиции и голяма маса. Феновете им могат да им създадат голяма подкрепа. Това трябва да ни стимулира и да покажем лицето, което всеки един от Левски иска да вижда. Ботев – Левски през годините винаги е бил ключов мач. Все пак им приляга да открият новия си стадион срещу Левски”, каза Топузаков по повод утрешното официално откриване на новия стадион “Христо Ботев”, където ще присъстват 18 000 зрители.