ШОК! Кърлеж едва не погуби първия ни естраден певец

p1390961.m

Първият български естраден певец Димитър Йосифов едва не си заминал след ухапване от кърлеж, ожали се самият той. 88-годишният творец бил ухапан от насекомото преди повече от година, докато бил на почивка във вилата си. Кърлежът се впил в корема му и първоначално ситуацията изглеждала съвсем безобидна, пише вестник Ретро.

„Уж всичко беше наред, а едва сега започна да създава проблеми. Докторите казаха, че се впива в органите – сърце, дробове, и е неспасяемо. Аз вече приключвам лечението и, слава Богу, съм добре. Засега излизам до пазара за малко само, а като се затопли времето, ще почна повече да съм навън“, споделя за премеждията си изпълнителят на „Белла Белинда“.

Естрадната легенда минал през сериозно и скъпо лечение с инжекции, а неотлъчно до него били всички от семейството – съпругата Мадлен, дъщерята Добрина и нейният съпруг.
Йосифов, който е поставил основите на популярната музика у нас, кара старините си, потънал в забрава и без почести за неговия принос за естрадата. Оказва се, че доайенът на забавната музика прибира една от най-ниските пенсии в музикалните среди – 250 лева. Изпълнителят на някои от вечните шлагери в естрадата също пострадал от неуредиците с документите за стаж от „Музикална дирекция“, но се примирил. За втори път обаче му станало тъжно, че никой не се сетил да го включи в списъците с наградни пенсии в размер на 300 или 500 лева, които Министерството на културата присъди на много негови колеги неотдавна. Йосифов бил разочарован, когато не видял името си в „класацията“, макар да е популярен в две държави – България и Италия.

Гласът на естрадното величие звучи в над 5 милиона грамофонни плочи. Самият той е записвал хита „Марина, Марина“ в 4-5 различни варианта, които са издавани на многобройни малки и големи винилови дискове. „В бившия Съветски съюз съм записал 4 песни, които са издавани в най-различни компилации, с Том Джоунс, Мирей Матийо и Ирина Чмихова, а там първоначалният тираж само на една плоча е 300 000 броя. Ако поне по 1 стотинка бяха дали…“, ядосва се певецът.

През 50-те години на ХХ век той пръв изпява у нас италианските шлагери „Марина, Марина“, „Воларе“ на Доменико Модуньо и много други, а през 2004 г. дори е удостоен със Златна значка и званието „Кавалер на италианската музика“ от тогавашния италиански президент Чампи. В младостта си Йосифов е работил с Лили Иванова, Борис Гуджунов, Паша Христова, Йорданка Христова и други свои колеги, но днес за него се сещала само Данчето, с която били добри приятели.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории