Ексклузивно: Сираков изхвърли феновете от управлението на „Левски“

наско сираков

Противопоставянето между феновете на „Левски“ и собственика на футболния клуб Наско Сираков се разрази още по-ярко по време на извънредното общо събрание на акционерите. Най-фрапиращото следствие от това се оказа изваждането от Надзорния съвет на представителя на привържениците в управлението – Петър Ганев, пише вестник Сега.

„Ще вземем важни решения за вдигане на капитала. Друго не очаквайте. Най-доброто за „Левски“ е, ако можем повече акции да продадем. Това е най-важното“, заяви при пристигането си за събранието Сираков. Но думите му не се покриха със случилото се по-късно.

Напрежението витаеше още при вида на седналите в различни части на залата Наско Сираков и Ивайло Ивков, изпълнителния директор на клуба. Между тях от месеци има противопоставяне и по време на събранието двамата не си общуваха.Все пак форумът започна по дневния ред и бе прието капиталът на дружеството да бъде увеличен с издаването на 3 млн. обикновени поименни акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лв. Така, чрез продажбата на тези дялове, в клуба трябва да влязат свежи финанси, като всяка акция ще носи на „Левски“ по 4.25 лв.

Точка 3 от дневния ред обаче стана преломна за настроенията на акционерите. Според нея трябваше да се приемат промени в състава на Надзорния съвет (НС) и да се гласува нов такъв. Предложено бе да се освободят от отговорност досегашните членове (Наско Сираков, неговият близък приятел Антон Краус, представителят на „Палмс Бет“ Венцислав Димитров, както и представителят на феновете Петър Ганев). След това трябваше същите те да бъдат гласувани поименно в новия Надзорен съвет.

В свое изказване Петър Ганев изрази остро недоволство от присъствието на представител на букмейкърската компания в управлението на „Левски“ и настоя феновете да имат решаващ глас и да няма корпоративно управление на клуба. На свой ред Сираков излезе и се изказа против Ганев, който по време на събранието не криеше, че е взел страната на Ивайло Ивков.

„Не може някой (б. ред. – тук Сираков визира Петър Ганев) да ми казва, че изпълнителният директор си върши добре работата. Затова ще гласувам против неговото участие в надзорния съвет“, заяви собственикът на клуба.

Присъстващите фенове обяснимо реагираха остро срещу изваждането на финансиста от НС и гласуваха „против“. Техните гласове обаче бяха крайно недостатъчни, предвид факта, че Сираков притежава 86.6% от дяловете в клуба. Така Ганев бе изваден от Надзорния съвет, а по този начин и феновете бяха лишени от право да участват в управлението на „Левски“.

Привържениците в залата определиха случилото се като фарс и обвиниха Наско Сираков в еднолично управление. Дори беше предложено той да се раздели с мажоритарния си дял и друг да бъде държателят на акциите на клуба. Тук думата взе присъстващ адвокат, който се изказа от името на Сираков и обяви, че собственикът не желае да коментира предложението.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории