Браво! 10-г. европейски шампион Георги Марков с ново постижение, България е на крака

георги-марков

10-годишният великотърновски млад каратист Георги Марков влезе в Клуб 2022 на най-успелите деца на България – ранглиста на Фондация “Димитър Бербатов ”. Той е играч на Карате клуб “Етър ”, а негов треньор е Николай Лесичков. Четвъртокласникът е възпитаник в ОУ “Д. Благоев ” в остарялата столица, написа dnesbg.com.

Сред достиженията на Георги, поради които е номиниран, е Първото място, донесло му златен орден и купата “държавен шампион ” в кумите, категория до 45 кг при момчетата, родени 2012 година, на Държавното състезание по карате. Младият състезателен гений печели и Първо място в кумите, категория +45 кг, при момчетата, родени 2012 година, на надпреварата по карате за Националната купа “България ”. Георги завоюва Първо място, окичвайки се със златен орден и купа “европейски шампион ” в категория кумите, шобу ипон, +40 кг, при 8-9-годишните момчета, и Първо място, златен орден и купа “европейски шампион ” в категория кумите, WKF, +40 кг, 8-9-годишни момчета, на 12-ото Европейско състезание по шотокан карате. Той печели Първо място и в категория кумите, +45 кг, при 10-годишните момчета на Международния шампионат по карате “Turkish Open ” в Истанбул, Турция. На това съревнование Георги става притежател на 2 златни медала – в две разнообразни категории,представяйки не единствено В. Търново, само че и България.

Георги тренира карате в КК “Етър ” – В. Търново, от 2020 година За трите минали години е взел участие в редица национални и интернационалните надпревари, като постоянно се е представял чудесно. Той също по този начин има ползи в сферата на изобразителното изкуство и математиката.