ИЗВЪНРЕДНО! Социалистите изригнаха: Отново изключиха Добрев от БСП, заедно с него още 13

payimage-569862

Кирил Добрев да бъде отново изключен от БСП, а заедно с него от партията да бъдат изключени още 13 души. Две такива предложения бяха направени до ръководството в последните минути на конгреса, който заседава в зала 3 на НДК. Техен автор бе Таско Ерменков, предава 24 часа.

Изключени бяха Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков.

Поредното наказание бе подкрепено с 490 „за“, 82 против и 28 въздържали.

Водещият заседанието Атанас Зафиров се позова на чл. 12, ал. 1 от устава за нарушенията им и обясни, че те са делегати на конгреса, затова той, като върховен орган, бил компетентен да разглежда партийния им статус. Те присъстват на заседанието, видно е от подписите, поради това конгресът може да обсъди партийния им статус, обясни той.

Нарушаване на принципа на демократичното единство, не работят за изпълнение на решенията на партийните органи, не работят за организационно-политическото единство на партията и не пазят доброто й име с поведението си – това са нарушенията на устава, направени от изключените делегати. По-рано днес те се качиха на трибуната в подкрепа на Петър Витанов, който поиска да вземе думата, но тя не му беше дадена, защото форумът бе в друга процедура, а не за изказвания.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории