Само в 7DniSofia.bg

Андролова каза неудобната истина: Радев подари със своя ужасяващ наивитет държавата на Киро и Асен

кирил петков румен радев

Настимир Ананиев: „Какво се случи с първия мандат? Беше провален от ГЕРБ. Какво се случи с втория мандат? Беше провален от ГЕРБ.“ Този човек в същата реалност ли живее, в която и ние?! Или в някаква паралелна? Всичко било акция „кал и каскети“. И лична вендета към Кирил Петков.

Всъщност ПП се провалиха съвсем самостоятелно. Даже индивидуално. Всеки от ПП се проваляше в своя ресор. Радев не можа да формулира, още по-малко да осъществи програма за излизане от режима, срещу който той се обяви с вдигнат юмрук. Тъкмо обратното Радев задълбочи поляризацията на олигархат и лумпениат.

А по силата на историческите закони разрушаването на такава обществена архитектура минава през диктатура. Затова виждаме, че се появиха и клакьори на президентската република.

Идеята за извозването на Пеканов като нов лидер на лявото пространство също е несъстоятелна. Резервният играч на американците, да, малко по-приличен и разумен. Но отново несамостоятелен, неестествен лидер, а насаден, спуснат и назначен. Такива хора не могат да водят никой. И никой няма да ги следва.

Радев да вземе да се образова малко по психология, и отделно по психология на масите, че неговите дилетантски упражнения почти довършиха държавата. Измъкна се на фона на ужасяващото клатене и сега се опитва да покаже колко е стабилен служебния му кабинет.

А кой предизвика клатенето, Радев? Кой?! Асен и Кирил успяха да влюбят военния ни президент Радев, и да се самосъздадат чрез феноменални словесни балони, да се самоопределят с недоказуема лекота като „почтеното бъдеще на нацията ни“, да получат от него цялата държава на тепсия!

От него, именно от него. Радев подари със своя ужасяващ наивитет държавата на Киро и Асен. И сега медийните му адвокати като Слави Василев имат странното нахалство да ни предлагат президентска република. На кое отгоре? На умността му, която доведе Кирил и Асен ли? Целият спектакъл на революцията на Радев беше режисиран от икономически хищници, които в момента не подреждат, а дораздърпват държавата.

Скептичната мисловна рамка, присъща на интелектуалците, не можа да пробие и да проконтролира невъобразимите площадни емоции, платени от олигарсите, засегнати от управлението на ГЕРБ.

Разумът тогава беше нападан и определян като еснафски, а паветата и бруталната конфликтност се популяризираха като някаква политическа нео-постмодерност. В крайна сметка Радев даде държавата на ПП! Той беше повярвал колко гениални са Асен и Кирил. Какво да говорим колко лесна плячка би бил Радев за обиграни олигарси, които планираха да го превърнат във фигурант.

От Фейсбук профила на журналистката Калина АндроловаЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории